Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Obama og Netanyahu møtes i Washington

Israels president Shimon Peres (t.v.), statsminister Benjamin Netanyahu (t.h.) og USAs president Barack Obama da sistnevnte var på statsbesøk i Israel i mars 2013. (Foto: The Israel Project, flickr.com)
Israels president Shimon Peres (t.v.), statsminister Benjamin Netanyahu (t.h.) og USAs president Barack Obama da sistnevnte var på statsbesøk i Israel i mars 2013. (Foto: The Israel Project, flickr.com)
30. september møtes USAs president Barack Obama og Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Washington.

Når Obama og Netanyahu møtes er det neppe forhandlingene med palestinske selvstyremyndigheter som står øverst på agendaen. De to statslederne skal diskutere Irans påståtte utstrakte hånd i atomspørsmålet, samt Syria-avtalen USA har inngått med Russland.

Netanyahu skal uansett til New York rundt denne tiden, på det årlige møtet i FNs generalforsamling. Dagen etter at han har snakket med Obama, vil statsministeren tale til generalforsamlingen, melder en regjeringskilde til Jerusalem Post og Reuters.

Israels USA-ambassadør Michael Oren (Foto: Wikimedia Commons)
Israels USA-ambassadør Michael Oren (Foto: Wikimedia Commons)

Meningene i verdenspressen og i israelsk presse har vært mange om hvilken løsning i Syria som er «minst ille» for Israel: Fortsatt Bashar Assad-regime eller at opprørerne seirer? I et intervju med Jerusalem Post letter landets avtroppende USA-ambassadør Michael Oren på sløret, og viser hvordan regjeringen tenker.

– Vi har alltid ønsket at Bashar Assad måtte gå av. Vi har alltid foretrukket slemme gutter som ikke hadde Irans støtte, framfor slemme gutter som har Irans støtte, forklarer Oren.

Selv om Al-Qaida og andre islamistiske grupper er dominerende blant opprørsgrupper i Syria, mener ikke Israel at det endrer så mye.

– Vi forstår selvfølgelig at dette er virkelig slemme gutter. Men den største trusselen for Israel er den strategiske buen som strekker seg fra Iran, via Damaskus og til Beirut. Vi ser at Assad-regimet er en nøkkelbrikke i denne buen. Dette er et standpunktet vi hadde før urolighetene brøt ut i Syria. Etter at urolighetene har brutt ut, ønsker vi fortsatt at Assad må gå av, sier den erfarne diplomaten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart