Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

To FN-soldater truffet av granater fra Syria

Syriske granater på avveier slo ned på israelsk side av Golan-høydene og traff to FN-soldater mandag.

Flere granater fra Syria rammet den israelske siden av Golan-høydene mandag, skriver Times of Israel. IDF mener granatene ikke var avfyrt mot Israel med hensikt, men at det er snakk om ild på avveier. Den var egentlig rettet mot interne fiender i borgerkrigen i Syria.

Granatene slo ned i Ein Zivan og i en FN-base i Zivanit. To soldater i FNs fredsbevarende styrker ble skadet. De får legehjelp i Israel, ifølge IDF-talsmann Peter Lerners opplysninger på Twitter. Israel Radio meldte at de to soldatene slapp fra angrepet med lettere skader.

En rekke raketter og granater fra Syria har truffet Israel siden borgerkrigen startet i 2011. De fleste av gangene har det ikke vært overlagte angrep, men feil som har gjort at ilden har havnet på avveier. Forrige gang det skjedde var tirsdag for seks dager siden. Da slo to granater ned på israelsk side.

Lederen for Syrian Observatory for Human Rights, Rami Abdel Rahman, sier til nyhetsbyrået AFP at det har pågått harde kamper i et område nær Israel-grensen den siste uken mellom den syriske opposisjonen og en islamistisk gruppe som mistenkes for å være tilknyttet IS. De bruker granater mot hverandre, og minst 29 personer skal være drept i disse kamphandlingene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart