21 år gamle Ali Mohammed Baqir al-Nimr er dødsdømt i Saudi-Arabia. (Foto: Twitter)

Får lederstilling i menneskerettighetsrådet – planlegger halshugging samtidig

Saudi-Arabia får lederposisjon i et sentralt organ tilknyttet FNs menneskerettighetsråd. Samtidig planlegger regimet å korsfeste og halshugge en 21 år gammel politisk dissident (bildet).

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Saudi-Arabias utsending til FNs menneskerettighetsråd, Faisal Trad, er utnevnt til leder for en konsultasjonsgruppe tilknyttet menneskerådet, opplyser organisasjonen UN Watch. Gruppen består av fem medlemmer, og den har ansvar for å utnevne landspesifikke og tematiske spesialrådgivere som skal benyttes av rådet. Vedtaket ble gjort 17. september, i den pågående sesjonen i menneskerettighetsrådet.

Her er dokumentet med FN-vedtaket.

– Det er en skandale at FN har valgt et land som har halshugget flere mennesker til nå i år enn Den islamske staten, til å lede et slikt organ, uttaler Hillel Neuer, direktør for U.N. Watch.

– Olje-dollar og politikk har trumfet menneskerettigheter, mener han.

– Saudi-Arabia har beviselig det verste rullebladet i verden når det kommer til religionsfrihet og kvinners rettigheter, og de fortsetter å holde den uskyldige bloggeren Raif Badawi fengslet. Denne FN-utnevnelsen er som å sette en pyroman til å være byens brannsjef, og den understreker hvor liten troverdighet rådet har, som allerede har Russland, Kina, Qatar og Venezuela blant sine medlemmer, sier Neuer.

 

Planlegger halshugging og korsfestelse

En aktuell sak i øyeblikket i Saudi-Arabia er at dødsdommen mot 21 år gamle Ali Mohammed Baqir al-Nimr kan bli fullbyrdet når som helst, ifølge BBC. Saken mot ham ble opprettet i 2011, da han var 17 år gammel. Han ble anklaget for å ha tatt del i regjeringsfiendtlige protestdemonstrasjoner. I rettssaken ble han funnet skyldig i en rekke anklagepunkter, inkludert oppvigleri, å ha brutt troskapen mot kongen, å ha deltatt i opptøyer, å ha kastet bensinbomber mot sikkerhetsstyrker og å ha ranet et apotek. Al-Nimr ble dømt til døden ved halshugging og korsfestelse. Ifølge CNN innebærer dette i praksis at han skal henrettes ved halshugging og at kroppen deretter skal korsfestes og stilles ut til offentlig spott og avskrekking. Han skal også ha blitt torturert under rettssaken.

Jerusalem Post poengterer at dødsdommen er et brudd på FNs barnekonvensjon, som Saudi-Arabia har underskrevet. Konvensjonen forplikter landet til ikke å henrette noen for forbrytelser som ble gjort før de var fylt 18 år, og al-Nimr var bare 17 år da han ble anmeldt.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart