Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Får lederstilling i menneskerettighetsrådet – planlegger halshugging samtidig

21 år gamle Ali Mohammed Baqir al-Nimr er dødsdømt i Saudi-Arabia. (Foto: Twitter)
Saudi-Arabia får lederposisjon i et sentralt organ tilknyttet FNs menneskerettighetsråd. Samtidig planlegger regimet å korsfeste og halshugge en 21 år gammel politisk dissident (bildet).

Saudi-Arabias utsending til FNs menneskerettighetsråd, Faisal Trad, er utnevnt til leder for en konsultasjonsgruppe tilknyttet menneskerådet, opplyser organisasjonen UN Watch. Gruppen består av fem medlemmer, og den har ansvar for å utnevne landspesifikke og tematiske spesialrådgivere som skal benyttes av rådet. Vedtaket ble gjort 17. september, i den pågående sesjonen i menneskerettighetsrådet.

Her er dokumentet med FN-vedtaket.

– Det er en skandale at FN har valgt et land som har halshugget flere mennesker til nå i år enn Den islamske staten, til å lede et slikt organ, uttaler Hillel Neuer, direktør for U.N. Watch.

– Olje-dollar og politikk har trumfet menneskerettigheter, mener han.

– Saudi-Arabia har beviselig det verste rullebladet i verden når det kommer til religionsfrihet og kvinners rettigheter, og de fortsetter å holde den uskyldige bloggeren Raif Badawi fengslet. Denne FN-utnevnelsen er som å sette en pyroman til å være byens brannsjef, og den understreker hvor liten troverdighet rådet har, som allerede har Russland, Kina, Qatar og Venezuela blant sine medlemmer, sier Neuer.

 

Planlegger halshugging og korsfestelse

En aktuell sak i øyeblikket i Saudi-Arabia er at dødsdommen mot 21 år gamle Ali Mohammed Baqir al-Nimr kan bli fullbyrdet når som helst, ifølge BBC. Saken mot ham ble opprettet i 2011, da han var 17 år gammel. Han ble anklaget for å ha tatt del i regjeringsfiendtlige protestdemonstrasjoner. I rettssaken ble han funnet skyldig i en rekke anklagepunkter, inkludert oppvigleri, å ha brutt troskapen mot kongen, å ha deltatt i opptøyer, å ha kastet bensinbomber mot sikkerhetsstyrker og å ha ranet et apotek. Al-Nimr ble dømt til døden ved halshugging og korsfestelse. Ifølge CNN innebærer dette i praksis at han skal henrettes ved halshugging og at kroppen deretter skal korsfestes og stilles ut til offentlig spott og avskrekking. Han skal også ha blitt torturert under rettssaken.

Jerusalem Post poengterer at dødsdommen er et brudd på FNs barnekonvensjon, som Saudi-Arabia har underskrevet. Konvensjonen forplikter landet til ikke å henrette noen for forbrytelser som ble gjort før de var fylt 18 år, og al-Nimr var bare 17 år da han ble anmeldt.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart