Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Australias statsminister: – Israel er et mirakel

Benjamin Netanyahu møtte Australias statsminister Malcolm Turnbull. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Den australske statsminister Malcolm Turnbull sammen med Benjamin Netanyahu ved en tidligere anledning. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Benjamin Netanyahu ble tatt godt imot da Australia for første gang fikk besøk av en israelsk statsminister.

Benjamin Netanyahu er i Australia på et fire dagers besøk. Det er første gang en israelsk statsminister besøker landet. Netanyahu benyttet anledningen til å skryte av Australia fordi de er «modige som våget å kritisere FNs hykleri». Canberra har de siste årene gått imot resolusjoner som ensidig fordømmer Israel.

Australias statsminister, Malcolm Turnbull, hadde markert Netanyahus besøk i landet ved å skrive en kronikk i onsdagens utgave av avisen The Australian, hvor han støtter Netanyahus kritikk mot FN.

«Min regjering vil ikke støtte ensidige resolusjoner som kritiserer Israel slik som vi nylig har sett i FNs sikkerhetsråd, og vi synes det er beklagelig med boikottkampanjer som er laget for å undergrave den jødiske staten», skriver Turnbull i avisen, hvor han referer til FN-resousjon 2334, som fordømmer de israelske bosetningene på Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

Australia var et av få land som offentlig støttet Israels kritikk av resolusjonen, men landet sitter ikke i Sikkerhetsrådet, og fikk dermed ikke avlagt en offisiell stemme. På en pressekonferanse i forkant av det fire dager lange besøket i Australia sa Netanyahu at kronikken til Turnbull ga ham en god start på besøket.

– Australia har vært modige og stått opp mot FNs partiskhet opptil flere ganger, inkludert mot den absurde resolusjonen som sa at Vestmuren, et av de mest hellige stedene for det jødiske folk i tusenvis av år – tusenvis av år før islam – er okkupert palestinsk område, sa Netanyahu til reporterne på pressekonferanse, ifølge den israelske avisen Times of Israel.

Statsminister Turnbull omtalte landet sitt som en trofast venn av Israel og hyllet de to landenes «felles verdier, demokrati, frihet, rettssikkerhet» og beskrev Israel som en «virkelig mirakuløs nasjon».

Turnbull gjentok at han støttet tostatsløsningen som en løsning på konflikten mellom Israel og palestinerne, men han understreket at det «trenges to for å danse».

Selv om tonen er god mellom Netanyahu og Turnbull, kommer ikke det første besøket til en israelsk statsleder i Australia uten kontroverser. Blant annet har to tidligere australske statsministere, Kevin Rudd og Bob Hawke, gått ut og og sagt at Australia bør anerkjenne Palestina som en stat. I tillegg har over 60 prominente personer i Australia skrevet under på et åpent brev om at de er motstandere av besøket, og det er varslet demonstrasjoner i Melbourne, Sydney og Canberra.

– Jeg ber de to tidligere statsministerne om å svare på et enkelt spørsmål: Hva slags palestinsk stat er det de er talsmenn for? En stat som ønsker Israels utryddelse? En stat hvis territorium vil bli overtatt av radikal islam? svarte Netanyahu på pressekonferansen.

Netanyahu holdt tale for det jødiske miljøet i Australia onsdag. (Foto: Haim Zach)
Netanyahu holdt tale for det jødiske miljøet i Australia onsdag. (Foto: Haim Zach)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart