USAs FN ambassadør Nikki Haley møtte Israels president Reuven Rivlin. (Foto: US Embassy)
USAs avtroppende FN-ambassadør høster masse lovord fra israelske politikere. (Foto: US Embassy)

– Israel er ikke lenger alene i FN. Israel er ikke lenger FNs boksesekk

USAs FN-ambassadør Nikki Haley fikk mye skryt på sitt aller første besøk til Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Stemningen i FN er i ferd med å snu i Israels favør, fortalte USAs ambassadør til FN, Nikki Haley, i en tale i Jerusalem onsdag, skriver Times of Israel. På sitt aller første besøk i Israel benyttet hun anledningen til å kalle FN for «en bølle» mot Israel.

– Vi begynner å se en endring i New York [FNs hovedkvarter]. Jeg tror de forstår at det ikke kan fortsette som før, sa Haley i et møte med Benjamin Netanyahu, med en referanse til land som rutinemessig angriper Israel gjennom de ulike FN-organene.

Et av de mest anti-israelske organene er FNs menneskerettighetsråd. USA truer nå med å forlate rådet hvis det ikke gjennomgår en reformasjon. I dag er det nærmest automatikk i at anti-israelske resolusjoner blir vedtatt. I 2015 fikk Israel 20 FN-resolusjoner mot seg, mens Nord-Korea og Syria fikk én hver det samme året. Mange land som er kjent for notoriske brudd på menneskerettighetene, som Saudia-Arabia, Sudan og Afghanistan, fikk ingen resolusjoner mot seg det året.

– Det føles som om tonen er i ferd med å endre seg. Flere og flere reagerer på hvordan dette fungerer, fortalte Haley, som understreker at Israel ikke skal være fri for kritikk. Hun vil at den jødiske staten skal behandles likt som alle andre, ikke ulikt.

Land som Saudi-Arabia, Venezuela, Kina, Cuba, Irak, Qatar, Burundi, Bangladesh og De forente arabiske emirater er medlemmer av FNs menneskerettighetsråd. Selv om alle disse landene er kjent for til dels grove brudd på menneskerettighetene, fokuserer rådet stort sett kun på å fordømme Israel – verdens eneste jødiske stat.

Også organer som FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) og FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (UNESCO) brukes for å angripe Israel. 100 av 100 amerikanske senatorer har skrevet under på et brev hvor de krever at FNs kontinuerlige angrep på Israel tar slutt. Også FNs generalsekretær, Antonio Guterrres, har sett seg lei av de mange anti-israelske initiativene i De forente nasjoner.

Etter besøket hos Netanyahu, som skrøt uhemmet av FN ambassadøren, gikk Haley i møte med Israels president Reuven Rivlin. Også han skrøt av FN-ambassadøren.

– Med din støtte ser vi begynnelsen på en ny æra. Israel er ikke lenger alene i FN. Israel er ikke lenger FNs boksesekk, fortalte Rivlin til Haley.

Lokalbefolkningen i Jerusalem ønsket en selfie med den populære FN-ambassadøren. (Foto: US Embassy)
Lokalbefolkningen i Jerusalem ønsket en selfie med den populære FN-ambassadøren. (Foto: US Embassy)

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart