Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Militære eksperter avviser FNs påstander om krigsforbrytelser

FN mener opptøyene langs Gaza-grensen har vært fredelige. Militære eksperter derimot mener de er svært voldelige.
FN mener opptøyene langs Gaza-grensen har vært fredelige. Militære eksperter derimot mener de er svært voldelige.
- Rapporten til FN oppmuntrer Hamas til terrorisme, sier militærekspert.

Mandag holdt den tidligere amerikanske oberstløytnanten Geoffrey S. Corn og den tidligere britiske obersten Richard Kemp en appell i FN, hvor de avviste FNs menneskerettighetsråds rapport som anklager israelske soldater for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten ved Gaza-grensen.

De to militære ekspertene var en del av et panel på fire personer som var invitert av den uavhengige organisasjonen UN Watch. Corn og Kemp mener det kommer fram en rekke falske og udokumenterbare anklager i FN-rapporten. De advarte diplomater og FNs medlemsland om at den partiske og anti-israelske rapporten bare vil stimulere Hamas til å utnytte beboerne på Gazastripen ytterligere. Det kan også påvirke andre væpnede grupper til kamp mot Israel, USA og deres allierte i framtiden, skriver Israel Hayom.

– Ved å unnlate viktig fakta fra FN-rapporten, som Hamas sin bruk av menneskelige skjold, så motiverer det terroristene til å bruke mer av disse taktikkene i framtiden, noe som gjør at risikoen øker for sivilbefolkning på Gazastripen. Hvis man virkelig er opptatt av å beskytte sivilbefolkningen, så må vi fordømme Hamas sine handlinger og denne rapporten, sa Corn til FN.

Torsdag 28. februar lanserte en granskningskomité av opprørene langs grensen mellom Israel og Gaza (COI) en rapport som påstår at «israelske soldater brøt internasjonale menneskerettigheter og humanitær folkerett, som kan utgjøre krigsforbrytelser eller forbrytelser mot menneskeheten».

Rapporten ble bestilt av det omstridte FNs Menneskerettighetsråd, som ledes av Saudi-Arabia. Land som Syria, Venezuela, Irak, Russland og Pakistan stiller seg bak rapporten. Land som ikke akkurat er kjent som noen fyrtårn innen menneskerettigheter. Rapporten blir derimot slaktet av andre.

Richard Kemp. (Foto: UnitedWithIsrael.org)
Richard Kemp var tidligere sjef for de britiske styrkene i Afghanistan. Han slakter FN-rapporten. (Foto: UnitedWithIsrael.org)

Kemp, sikkerhetsekspert, forfatter og tidligere sjef for de britiske styrkene i Afghanistan, kritiserer rapporten. Han har besøkt Gaza-grensen flere ganger.

– Denne rapporten, i tillegg til landene som stemte for den, oppmuntrer Hamas til ytterligere terrorisme i framtiden, sa en kritisk Kemp til FN.

Den tidligere britiske obersten ble selv intervjuet i forbindelse med rapporten, men det han fortalte ble utelatt fra den endelige rapporten.

De to andre deltakerne i panelet til UN Watch var Einat Wilf, medforfatter av boken «The War of Return» og ekspert på det palestinske narrativet om «retten til å vende tilbake», og Joe Truzman, en undersøkende journalist med Gaza som spesialfelt og redaktør av nyhetsbrevet «GroundBrief».

Det israelske forsvaret er forberedt på nye og voldelige protester langs Gaza-grensen tirsdag. (Foto: IDF Spokesperson)
Siden 30. mars 2018 har det pågått demonstrasjoner og voldelige opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: IDF)

Wilf mener det er helt avgjørende å kjenne til motivet til dem som marsjerer mot grensen til Israel for å kunne forstå responsen fra de israelske styrkene.

– De som kommer til grensen med krav om såkalt «rett til retur» protesterer ikke mot den israelske blokaden, men kommer for å utslette Israel. Dette er det viktig at folk forstår. Dette er intet annet enn en krigserklæring. Man kan ikke forstå den israelske responsen hvis man ikke innser dette, sier Wilf.

I den omstridte rapporten blir det påstått at uskyldige personer ble skutt av israelske soldater mens de drev med blant annet diktlesning, sang og dans. Truzman, som har stor innsikt i hva som foregår på Gazastripen, pekte på at FN med viten og vilje unnlot å nevne at mange av de drepte var medlemmer av terrorgrupper som Hamas og Islamsk Jihad.

– I motsetning til hva som kommer fram i COI-rapporten, var palestinerne til stede ved opptøyene bevæpnet. Slik militant aktivitet foregår også i dag.

Les mer: Redd Barna og Norges Handikapforbund velger å stille seg på linje med Saudi-Arabia, Syria og Venezuela. De støtter de voldelige opptøyene.

Det israelske forsvaret publiserte denne videoen etter påstander fra FN om at de som ble skutt blant annet drev med diktlesning langs grensen:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart