Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Fant håndgranat på FN-skole

Palestinske skolebarn på en FN-dreven skole i Gaza by. (Foto: IRIN/Creative Commons )
Det er ikke første gang det er lagret våpen på skolene på Gaza.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) ber Hamas om å respektere skolenes ukrenkelighet etter at en håndgranat og en militærvest ble funnet på en av FN-skolene på Gazastripen, skriver Times of Israel.

UNRWA sier de «sterkt og utvetydig fordømmer enkeltpersonen eller gruppen som er ansvarlig» og ber «de facto myndighetene på Gazastripen om å sørge for at skolens ukrenkelighet blir respektert og opprettholdt».

Det er ikke første gang det er oppdaget våpen og militært utstyr inne på FNs skoler på Gazastripen, men UNRWA insisterer på at de har forsterket sine prosedyrer for å holde lokalene frie for våpen. FN-byrået sier at på grunn av en tøffere økonomisk hverdag har de ikke lenger råd til å ha vakter ved alle sine 276 skoler, men at det rutinemessig gjennomføres inspeksjoner.

Flere land har av ulike årsaker kuttet i støtten til UNRWA de siste årene.

Under Operation Protective Edge i 2014 ble det ved flere anledninger funnet raketter inne på FN-skolene. I et av tilfellene sa en talsmann for UNRWA at de hadde levert rakettene tilbake til «lokale myndigheter». Israelske tjenestemenn påpekte at det betød at rakettene ble returnert til Hamas.

Trump-administrasjonen har vært svært kritiske til UNRWA. I likhet med Israel anklager de UNRWA for å forlenge den israelsk-palestinske konflikt, ved at de gir flyktningestatus til millioner av etterkommere av araberne som flyktet eller ble tvunget til å forlate sine hjem i forbindelse med den arabisk-israelske krig i 1948. Det normale er at flyktningestatus bare blir gitt til de opprinnelige flyktningene – og ikke til alle deres etterkommere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart