Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

FNs generalforsamling avholder et digitalt møte den 22. september 2020 i FNs hovedkvarter i New York. (Foto: FN)

Nok en gang bekreftes FNs partiskhet mot Israel

LO har nettopp bekreftet at de vil utslette Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

FNs generalforsamling vedtok mandag 21. desember to resolusjoner kritiske til Israel. Dermed endte det totale antallet FN-resolusjoner mot Israel i løpet av 2020 på 17. Til sammenligning vedtok FN bare seks resolusjoner mot alle andre land i verden til sammen i løpet av 2020, skriver Times of Israel.

Israel og israelske støttespillere har lenge fordømt FN for å være partisk mot Israel og for å vedta resolusjoner rettet mot den jødiske staten. Det er i dag et automatisk flertall i FN som alltid støtter kritiske resolusjoner mot Israel.

– FNs angrep på Israel gjennom en strøm av ensidige resolusjoner er surrealistisk, sier Hillel Neuer i den FN-kritiske organisasjonen UN Watch.

Vedtakene som blir gjort i FNs generalforsamling er ikke bindende, men de blir likevel sett på som symbolsk betydning. Anti-israelske organisasjoner og krefter benytter ofte resolusjonene til å fordømme og kritisere Israel.

Mens Israel fikk 17 resolusjoner mot seg i løpet av 2020 fikk regimene Nord-Korea, Iran, Syria og Myanmar bare én resolusjon mot seg hver. Krim, som ble annektert av Russland i 2014, fikk to resolusjoner mot seg. Ingen andre land fikk resolusjoner direkte rettet mot seg av FNs generalforsamling.

– Det er absurd at i år 2020, så er 17 av de 23 resolusjonene til FNs generalforsamling – over 70 prosent – fokusert på ett land: Israel. Ikke ta feil: Formålet med den skjeve fordømmelsen er å demonisere den jødiske staten, sier Neuer.

Han mener partiskheten mot Israel bryter med FN-paktens garanti om at alle land, enten de er store eller små, skal få en rettferdig og lik behandling.

– Vi noterer at Storbritannia og EU-land som Frankrike, Tyskland og Spania har støttet mer enn to tredjedeler av FNs generalforsamlings resolusjoner mot Israel i 2020. Samtidig har de samme landene ikke klart å komme opp med en eneste resolusjon dette året mot menneskerettighetssituasjonen i Kina, Venezuela, Saudi-Arabia, Hviterussland, Cuba, Tyrkia, Pakistan, Vietnam, Algerie eller 175 andre land, sier lederen i UN Watch.

Også Norge har stemt for opp mot 80 prosent av resolusjonene mot Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart