Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

FN-sjef sa Israel ikke mente å ramme sivile – nå er han persona non grata

Matthias Schmale mistet jobben som UNRWA-sjef etter å ha sagt noe som kunne tolkes positivt om Israel. (Foto: UNRWA)
Hamas har gitt Matthias Schmale beskjed om at han ikke lenger er velkommen på Gazastripen.

Hamas har erklært at Matthias Schmale, leder av FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Gaza, er persona non grata – uønsket – og at han ikke vil få lov til å returnere til Gazastripen, skriver Jerusalem Post.

Årsaken er at FN-lederen uttalte på israelsk TV at de israelske luftangrepene under den siste krigen mot Hamas var presise og ikke ment å ramme sivile.

– Mitt inntrykk er at det har vært utrolig sofistikert hvordan det israelske militæret har gjennomførte sine angrep i løpet av de elleve dagene, sa Schmale om de over ett tusen israelske luftangrepene mot mål på Gaza.

Han uttrykte senere anger for uttalelsen, men det stanset ikke kritikken mot ham. Hamas omtalte han blant annet som «en talsperson for det israelske forsvaret». Også Schmales nestleder, David de Bold, er erklært uønsket.

Hamas sier at FN-lederen og hans nestleder ikke lenger vil få lov til å oppholde seg på Gazastripen «på grunn av deres fiendtlige holdninger og skjevhet til fordel for okkupasjonen». De krever at FN utnevner en ny leder.

Det er farlig på Gazastripen å uttale seg på en måte som kan tolkes positivt i Israels favør. Det fikk også en palestinsk hjelpearbeider oppleve. Han uttalte til NRK at Israels angrep «ikke var ment å ramme sivile». Det gjorde at palestineren fikk dødstrusler mot seg og at NRK måtte trekke saken.

Norske Leni Stenseth vil foreløpig overta ledelsen av FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Gaza, også kjent som UNRWA. Hun skal ha møtt Hamas-sjef Yaha Al-Sinwar etter at Schmale ble erklært uønsket av dem.

Ifølge en uttalelse fra Hamas skal Stenseth ha takket Hamas for å ha ønsket å fortsette samarbeidet. Den norske diplomaten skal også ha uttalt at Schmales uttalelser om Israel «ikke på noen måter kunne forsvares».

Det var dette intervjuet som gjorde Schmale uønsket på Gaza:

Se denne nye MIFF-filmen, som viser et annet eksempel på hvordan palestinerne skaper et falskt bilde:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart