Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Fra forsiden av ILF-rapporten om Pillay-kommisjonen.

FN-kommisjon innrettet for å demonisere Israel

FNs menneskerettighetsråd har brutt sine egne retningslinjer da de etablerte Pillay-kommisjonen.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

27. mai 2021 etablerte FNs menneskerettighetsråd en granskningskommisjon etter Gaza-krigen samme måned. Kommisjonen er ledet av Navi Pillay. Det er ventet at de første resultatene av deres granskning kommer i løpet av sommerne.

I en ny rapport påviser International Legal Forum (ILF) at Pillay-kommisjonen er innrettet til ensidig å demonisere den jødiske staten. MIFF er medutgiver av rapporten, sammen med 25 andre organisasjoner.

– Resolusjonen som etablerte Pillay-kommisjonen nevner ikke Hamas, selv om terrorgruppen angrep Israel med over fire tusen raketter, sier Arsen Ostrovsky, direktør for ILF til MIFF.

– Pillay har også vist med sine tidligere uttalelser at hun ikke er upartisk i konflikten, legger Ostrovsky til. Pillay har anklaget Israel for apartheid og betegnet FNs svarteliste av israelske selskaper som «en stor seier». Miloon Kothari og Chris Sidoti, to andre medlemmer i kommisjonen, har også vært ensidige og urettferdige i sin kritikk av Israel.

62 prosent av medlemslandene i FNs menneskerettighetsråd er ikke demokratier. Rådet er sykelig opptatt med Israel, som er det eneste landet med fast punkt på møteagendaen. De fleste av verdens verste regimer får aldri kritikk, mens Israel har fått mer spesialsesjoner enn noen andre og flere granskningskomiteer enn andre. Les mer på temasiden Hvorfor du ikke kan ta FNs fordømmelser av Israel alvorlig.

FNs menneskerettighetsråd har egne retningslinjer for granskingsoppdrag som sier at medlemmene i kommisjoner skal ha en «historie med uavhengighet og upartiskhet». ILF-rapporten påpeker en rekke eksempler på at denne retningslinjen er brutt i sammensetningen av Pillay-kommisjonen.

– Staten Israel har ikke sjanse til å få en rettferdig behandling av Pillay-kommisjonen, konluderer ILF-rapporten.

– I stedet for å fokusere sin oppmerksomhet på virkelige menneskerettighetsbrudd, velger FNs menneskerettighetsråd å sløse bort millioner av dollar i en ustoppelig og sykelig avhengighet av å demonisere Israel, sier Ostrovsky.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart