Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

FN-kommisjon innrettet for å demonisere Israel

Fra forsiden av ILF-rapporten om Pillay-kommisjonen.
FNs menneskerettighetsråd har brutt sine egne retningslinjer da de etablerte Pillay-kommisjonen.

27. mai 2021 etablerte FNs menneskerettighetsråd en granskningskommisjon etter Gaza-krigen samme måned. Kommisjonen er ledet av Navi Pillay. Det er ventet at de første resultatene av deres granskning kommer i løpet av sommerne.

I en ny rapport påviser International Legal Forum (ILF) at Pillay-kommisjonen er innrettet til ensidig å demonisere den jødiske staten. MIFF er medutgiver av rapporten, sammen med 25 andre organisasjoner.

– Resolusjonen som etablerte Pillay-kommisjonen nevner ikke Hamas, selv om terrorgruppen angrep Israel med over fire tusen raketter, sier Arsen Ostrovsky, direktør for ILF til MIFF.

– Pillay har også vist med sine tidligere uttalelser at hun ikke er upartisk i konflikten, legger Ostrovsky til. Pillay har anklaget Israel for apartheid og betegnet FNs svarteliste av israelske selskaper som «en stor seier». Miloon Kothari og Chris Sidoti, to andre medlemmer i kommisjonen, har også vært ensidige og urettferdige i sin kritikk av Israel.

62 prosent av medlemslandene i FNs menneskerettighetsråd er ikke demokratier. Rådet er sykelig opptatt med Israel, som er det eneste landet med fast punkt på møteagendaen. De fleste av verdens verste regimer får aldri kritikk, mens Israel har fått mer spesialsesjoner enn noen andre og flere granskningskomiteer enn andre. Les mer på temasiden Hvorfor du ikke kan ta FNs fordømmelser av Israel alvorlig.

FNs menneskerettighetsråd har egne retningslinjer for granskingsoppdrag som sier at medlemmene i kommisjoner skal ha en «historie med uavhengighet og upartiskhet». ILF-rapporten påpeker en rekke eksempler på at denne retningslinjen er brutt i sammensetningen av Pillay-kommisjonen.

– Staten Israel har ikke sjanse til å få en rettferdig behandling av Pillay-kommisjonen, konluderer ILF-rapporten.

– I stedet for å fokusere sin oppmerksomhet på virkelige menneskerettighetsbrudd, velger FNs menneskerettighetsråd å sløse bort millioner av dollar i en ustoppelig og sykelig avhengighet av å demonisere Israel, sier Ostrovsky.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart