IDF-soldat under den andre intifadaen. (Illustrasjonsfoto: GPO)
IDF-soldat under den andre intifadaen. (Illustrasjonsfoto: GPO)

Israelere og andre kjeltringer

Kritikere av Israel vil ofte liste opp virkelige og angivelige ugjerninger fra landet ble opprettet i 1948 og fram til i dag (Israel skapte flyktninger, har drept krigsfanger, vil ikke betale erstatninger til dem som flyktet fra Israel, har atomvåpen og en lang rekke andre anklagepunkter).

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I denne artikkelen skal vi ikke gå inn på de enkelte anklagepunktene. For flere er det mer eller mindre gode svar og forsvar for. I andre tilfeller må vi bare innrømme at Israel ikke alltid har opptrådt på beste vis. I stedet velger vi å svare slik:

Det arabere har gjort
Krig er skittent, og det er ingen grunn til å benekte at Israel har mange stygge flekker på sitt rulleblad. Men dersom man sammenlikner med nabolandene og andre land, kommer sakene i et helt annet perspektiv.

I den perioden som omtales i angrepene på Israel har de arabiske land fordrevet (frosset ut osv.) så godt som samtlige jøder, og har ikke villet drøfte noen form for erstatning.

Over en million kristne har forlatt Libanon, og titusener av mennesker er drept i borgerkrig der (mange i rene massakrer, som det har vært mange flere av enn den ene som Israel og Sharon har fått skylden for selv om det var libanesere som drepte).

Irak har alene drept over 180.000 kurdere (egne borgere) og utslettet 4.000 kurdiske landsbyer – altså skapt et stort antall flyktninger. Det har vært krig mellom Irak og Iran med hundretusenvis av drepte. Egypt har ført krig med giftgass i Jemen.

Jordan under kong Hussein har slått ned et palestinsk opprør med tusener av drepte – langt mer brutalt enn Israel noensinne har gjort. Syria har drept 10-20.000 av sine egne i Hama, og driver stor forfølgelse av kurdere akkurat nå. I Algerie er over 100.000 drept i borgerkrig.

Akkurat nå er en million mennesker på flukt i Vest-Sudan, og titusener er drept. Man regner med at de nærmeste månedene vil 300.000-1.000.000 mennesker sulte ihjel i Vest-Sudan, ikke minst fordi den muslimske regjeringen forhindrer nødhjelp. Men det har visst nesten ingen interesse for norske medier, for verken Israel eller USA kan jo få skylden for det. – Dette kommer i tillegg til de millionene som er drept i Sør-Sudan.

Med unntak av land som har så mye olje per innbygger at oljeinntektene kan kamuflere det, er samtlige arabiske land fattige og mislykkede. Antallet analfabeter er stort. De er alle i varierende grad diktaturer. Etniske og religiøse minoriteter blir forfulgt og diskriminert – også slik at ulike muslimske retninger diskriminerer hverandre.

Israel diskriminerer sine arabiske innbyggere. Men ikke verre enn at Israels muslimer på en rekke felter ligger bedre an i forhold til flertallsbefolkningen enn muslimene gjør i Europa. For ikke å si at de ligger mye bedre an på en lang rekke felter enn muslimene i nabolandene.

Andre land
Kritikken mot Israel gjelder stort sett hele perioden siden annen verdenskrig. En ørliten oppsummering av resten av verden:

USA skal vi ikke si så mye om, for det blir jo utsatt for samme typen kritikk som Israel.

Noen ganske få år før Israel ble opprettet, drepte de allierte titusener av sivile i helt unødvendig bombing av Dresden og andre byer.

De kommunistiske landene (Sovjetunionen, Kina m.m.) har drept tiervis av millioner av sine egne, til svært liten kritikk fra store miljøer her hjemme.

Frankrike har ført kriger. Ikke minst kolonikrigen i Algerie var langt, langt mer brutal enn noe Israel har vært med på. Jeg har ikke hørt at noen av de ansvarlige er dømt, og ingen krever det heller.

Belgia har drept millionvis av mennesker i Kongo. Ingen ansvarlige er dømt for noe der heller.

Storbritannia har ført brutale kolonikriger og andre kriger.

Russland fører i dag en krig i Tsjetjenia som er langt mer brutal og med langt flere drepte enn noe Israel gjør og har gjort. De får stort sett drive med sitt i fred.

Kina har undertrykket Tibet på en brutal og blodig måte. De blir heller ikke mye forstyrret av sjenerende oppmerksomhet. Mange tør ikke en gang ta imot Dalai Lama for ikke å irritere kjempen.

Vestlige land har ført og fører sine kriger langt mer brutalt enn Israel: I Kosovo (bombing fra stor høyde), i Afghanistan, i Irak.

Konklusjon
Sammenliknet med himmelen, menneskerettigheter og høye idealer, står Israel i et dårlig lys. Men sammenliknet med realitetene i denne verden i alminnelighet og nabolandene i særdeleshet, kommer israelerne meget godt ut på de fleste feltene.

Relaterte artikler:
Bedre enn Europa på minoriteter
Israelske arabere lever lenger enn danskene

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart