Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel fornøyd med håndtering av «flytillasak»

Ben Gurion flyplass. (Illustrasjon: Sarah Stierch)
Ben Gurion flyplass. (Illustrasjon: Sarah Stierch)
Kun to pro-palestinske demonstranter har så langt søndag sluppet igjennom sikkerhetskontrollen på Ben Gurion flyplass, mens 43 har blitt sendt hjem igjen.

Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovitz var svært fornøyd med måten sikkerhetsvaktene på Ben Gurion klarte å forhindre innreise til «flytilla-aktivistene» som ankom Israel søndag. Politiet maktet også å sørge for at «flyplassen fungerte som normalt», sa han til Yedioth Aharonoth.

48 aktivister har til nå landet i Israel, hvor av kun to har sluppet igjennom sikkerhetssystemet. Aharonovitz rettet også en takk til flyselskapene som kansellerte et hundretalls billetter for aktivister som var ventet å delta på demonstrasjonene.

Flere aktivister vil trolig ankomme Israel utover dagen.

Kaller det en «suksess»
De to pro-palestinske aktivistene som kom seg gjennom sikkerhetskontrollen og videre til Vestbredden, sier til Ha’aretz at de ble «behandlet som kriminelle» både på Ben Gurion og av politiet i Frankrike.

– Det er veldig frustrerende og overraskende at franske myndigheter samarbeidet med Israels påstander og deres propaganda, hevder de.

Fordømmer Israels «flytillarespons»
Flere israelske politikere på venstresiden er opprørt over måten israelske myndigheter har valgt å løse flytillasaken på. En av dem er partileder for Meretz, Zehava Gal-On. Hun reagerer på at aktivistene som ankom Israel ble svartelistet. Gal-On mener dette forsterker det hun oppfatter som «delegitimeringen av Israel».

– Israels sikkerhet og styrke ville ikke blitt skadet av et par hundre mennesker som ankommer landet. Istedet […] er regjeringens respons hysterisk og tjener kun interessene til dem som delegitimerer Israel, argumenterer hun.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart