Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Canada ber FN droppe Durban III-konferansen

Canadas innvandrings- og multikulturminister Jason Kenney. (Foto: Xtra Canada)
Canadas innvandrings- og multikulturminister Jason Kenney. (Foto: Xtra Canada)
Den nylig gjenvalgte konservative regjeringen i Canada vil også denne gangen boikotte den omstridte rasismekonferansen.

Da canadierne sist hadde en liberal regjering, valgte de å delta på den første Durban-konferansen i Sør Afrika i 2001. Men ifølge innvandrings- og multikulturminister Jason Kenney innså vel de fleste politikerne i landet at det var en feil. Derfor, etter at de konservative tok over roret, boikottet de Durban-konferansen i Geneve i 2009. Ottawa var den første regjeringen som meldte sin boikott.

Durban III vil finne sted i New York 21. september i år. Også denne konferansen vil regjeringen boikotte og oppfordrer FN til å droppe den helt. Både mange menneskerettighetsgrupper, Israel, USA og Canada har hevdet at de to første rasismekonferansene ble ødelagt av svært unyansert anti-israelsk propaganda , samt antisemittiske elementer.

– Trengte ikke å vite mer
– Da vår regjering tok over makten, ble vi det første landet i verden som offentliggjorde at vi ikke ville delta på Durban II-konferansen. Vi gjorde det fordi vi regnet med at de verste aspektene ved Durban I ville gjenta seg. Det var sannsynlig fordi land som Iran og Libya var med i komiteen som organiserte Durban II. Det var alt vi trengte å vite,  forklarer Kenney.

Han sier at konferansen til og med ble lagt til de mest sentrale jødiske helligdagene, for å «begrense deltakelsen til frivillige jødiske organisjoner». Nå har de kommet til den konklusjon at Durban-prosessen er «uhelbredelig» og ber FN-systemet stanse den for godt. Allerede i november 2010 gav regjeringen derfor beskjed om at Canada ikke ville delta på en tredje konferanse.

– En konferanse som gir Iran-president Mahmoud Ahmadinejad en plattform til å slå et slag for folkemord er en syk vits, legger ministeren til i et intervju med Jerusalem Post.

Har ikke kostet med Israel-vennlighet
Den populære statsministeren Stephen Harper har tidligere sagt at hans regjering vil støtte Israel koste hva det koste vil. Men ifølge den konservative canadiske senatoren Linda Frum har ikke dette kostet noe som helst politisk.

– Da vi ble satt på prøve ved valget, viste deg seg at det ikke var noen kostnad. Canadierne ser at de beste prinsippene for vårt samfunn blir reflektert i utenrikspolitikken til denne regjeringen, sier hun.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart