Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

FNs generalsekretær Ban Ki-moon (Foto: IISS, flickr.com)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon (Foto: IISS, flickr.com)

Israel «skuffet» over Ban Ki-moons helomvending

En regjeringskilde sier at FNs generalsekretær Ban Ki-moon burde vise "moralsk lederskap" og innrømme at Israel blir forskjellsbehandlet i FN-systemet.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

På den ene siden kan en si at Ban Ki-moon allerede har innrømmet at Israel blir forskjellsbehandlet og diskriminert, da han holdt et foredrag for studenter i Jerusalem på fredag.

Men på den andre siden, så motsa han sin egen uttalelse mandagen etter, da han var tilbake i FN-bygningen i New York. Han ble spurt av en journalist om hva han vil gjøre med det, dersom Israel blir forskjellsbehandlet.

– Nei, jeg tror ikke det eksisterer noen diskriminering mot Israel i FN, svarte Ban da, før han la til på diplomatisk vis at Israel selv hevder de blir diskriminert.

Israelske myndigheter liker ikke denne vinglingen og mener han burde stått på sitt, forklarer en Times of Israel-kilde i regjeringen.

– Vi er skuffet da vi så disse [siste] bemerkningene. Det er klart at Israel har blitt systematisk diskriminert i FN og måten vi kan ta hånd om dette er først og fremst gjennom å anerkjenne det som et problem. […] Vi ville ønsket virkelig moralsk lederskap i denne saken velkommen i FN, sier regjeringskilden.

Seniorforsker ved UN Watch, Leon Saltiel (Foto: UN Watch)
Seniorforsker ved UN Watch, Leon Saltiel (Foto: UN Watch)

Leon Saltiel, seniorforsker ved UN Watch, sier til miff.no at generalsekretæren trolig har blitt presset til å late som hans uttalelser i Israel aldri ble gitt.

– Jeg mener at «holdningsendringen» til Ban Ki-moon har å gjøre med reaksjoner fra anti-israelske kretser etter hans første uttalelser. Dersom han innrømmer at FN forskjellsbehandler, så kan Israel bruke det til sin fordel. Jeg er sikker på at mange land ikke er fornøyd med det han sa, sier Saltiel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart