Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Diplomatisk seier for Israel om atomvåpen IAEA

Den arabiske ligas IAEA-ambassadør Ramzy Ezzeldin Ramzy og IAEAs generalsekretær Yukiya Amano. (Foto: Dean Calma, IAEA Imagebank, flickr.com)
Den arabiske ligas IAEA-ambassadør Ramzy Ezzeldin Ramzy og IAEAs generalsekretær Yukiya Amano. (Foto: Dean Calma, IAEA Imagebank, flickr.com)
De arabiske landene bestemte seg nok en gang for å bruke det årlige IAEA-møtet til å få vedtatt en resolusjon mot Israel. Men resolusjonen ble avvist med 51 mot 43 stemmer.

Araberlandene som er med i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) leverte i dag et ikke-bindende resolusjonsforslag hvor det blant annet ble uttrykt bekymring over «Israels atomkapasitet».

USA advarte i forkant av møtene om at en slik resolusjon mot Israel, bare ødelegger for de diplomatiske tiltakene som blir gjort, for å gjøre Midtøsten til en atomfri sone. Men Den arabiske ligas IAEA-ambassadør, Ramzy Ezzeldin Ramzy, sa de følte seg tvunget til å fremme resolusjonsforslaget.

– Verden må vite at Israel ikke spiller noen konstruktiv rolle og at de har atomkapasitet, hevder han til Reuters.

Israel er det eneste landet i Midtøsten som skal sitte på atomvåpen, noe araberlandene og Iran har brukt til å sverte Israel internasjonalt i en årrekke. Som i en rekke andre sikkerhetsrelaterte spørsmål, er Israels politikk at de verken bekrefter eller avkrefter dette.

Nyhetsbyrået NTB melder fredag ettermiddag at arabernes resolusjonsforslag ble nedstemt med 51 mot 43 stemmer. NTB skriver også:

«I 2009 vedtok IAEA en resolusjon med oppfordring om at Israel må slutte seg til avtalen om ikkespredning av atomvåpen NPT. I 2010 ble en tilsvarende resolusjon stemt ned, og i 2011 og 2012 lot araberlandene være å fremme resolusjonsforslaget.»

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart