Faksmile fra Aftenposten 11. oktober 2013.
Faksmile fra Aftenposten 11. oktober 2013.

«Alt som er ille i Gaza, er likevel en million ganger bedre enn i Egypt»

Den syriske flyktningen Anas Katrgi har prøvd å bo både i Egypt og Gaza. Han foretrekker sterkt det siste.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Faksmile av hele Aftenpostens reportasje 11. oktober 2013.
Faksmile av hele Aftenpostens reportasje 11. oktober 2013.

Fredag 11. oktober har journalist Åshild Eidem en interessant reportasje fra Gaza-stripen i Aftenposten. Hun har besøkt restauranten Izmir, hvor de to syriske flyktningene Anas Katrgi og Wareef Kaseem Hamido har fått jobb.

Begge kommer fra Aleppo. Etter at de flyktet fra Syria, endte de i første omgang opp i Kairo. Men de lot seg lokke til Gaza da palestinske venner viste dem bilder av Middelhavet og Gazas hvite strender, forteller de til den norske journalisten.

– Jeg tenkte: Hva verre kan jeg se enn det jeg så i mitt eget land? Og alt som er ille i Gaza, er likevel en million ganger bedre enn i Egypt, sier Katrgi. Legg merke til at han sier Egypt, ikke Syria.

I likhet med nordmenn, har syrerne i årevis fått servert et fullstendig svartmalt bilde av situasjonen på Gaza-stripen hvor Israel får skylden for all ulykken. Katrgi er klar i sitt svar når Eidem spør ham om situasjonen i området var verre eller bedre enn han trodde på forhånd.

– Mye, mye bedre enn jeg ventet, sier han.

Her i Norge har medier, politikere og organisasjoner gjennomgående brukt en svært effektiv teknikk for å sverte Israel alene for situasjonen på Gaza-stripen. For å sikre at ingen må forstå at Israel ikke nødvendigvis kan legges til last for alt, har de passet seg vel for å sammenligne situasjonen på Gaza-stripen med situasjonen i nabolandene.

Men nå har vi fått svar fra en syrisk flyktning. Situasjonen på Gaza er en million ganger bedre enn i Egypt. Katrgi drømmer om en syrisk kakebutikk i Gaza.

Fra før har vi fått svar fra FN, og deres Human Development Index. På 2012-rangeringen ligger «Palestina (staten)» på 110. plass, foran Egypt på 112. plass, Syria på 116. plass. Palestinerne, til tross for alt man med rette og urette kan anklage Israel for, ligger litt under midt på treet blant verdens land i FNs måling av levekår. 186 landområder er med i rangeringen.

 

Relatert artikkel

Åpent brev til venner av palestinerne

Palestinerne har det heldigvis ikke like ille som noen vil ha det til, og er nærmere nasjonal selvråderett enn noen gang tidligere. Som deres venn er det særlig én ting du kan gjøre for å hjelpe!

 

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart