Søk
Plenumsalen til FNs menneskerettighetsråd i Geneve. (Foto: UN Photo Geneva, flickr.com)
Plenumsalen til FNs menneskerettighetsråd i Geneve. (Foto: UN Photo Geneva, flickr.com)

Normaliserer forholdet til Menneskerettighetsrådet

Israel har bestemt seg for å gjenåpne sine forbindelser med FNs menneskerettighetsråd. Landet må tirsdag forsvare sin menneskerettighetspraksis, i en periodisk høring alle medlemsland må gjennomføre.

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1200 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Israel frøs for halvannet år siden alle forbindelser med FNs menneskerettighetsråd, i protest med den urettferdige behandlingen de mener de blir utsatt for. Fram til mars 2012 hadde rådet vedtatt 91 resolusjoner, hvor 39 av dem handlet om Israel. Av alle de 193 medlemslandene er det kun Israel som særskilt overvåkes for menneskerettighetsbrudd. En egen permanent spesialetterforsker holder konstant øye med hva landet foretar seg.

Men denne helgen bestemte regjeringen seg for å gjenåpne forbindelsen med og medlemskapet i Menneskerettighetsrådet. Mange vestlige land har lagt press på Israel for å melde seg inn igjen og stille opp på den periodiske menneskerettighetshøringen i morgen. Dette er en fast post på programmet, som alle medlemsland fra tid til annen må gjennom. Skulle Israel boikottet denne høringen av frykt for forskjellsbehandling, ville de blitt det første landet i verden. En slik beslutning kunne skapt en boikottpresedens blant Israels arabiske naboland, hvor respekten for grunnleggende rettigheter er svak.

I forhandlinger med FN og vestlige land for å komme tilbake som medlem av Menneskerettighetsrådet, har Israel hatt to sentrale krav. For det første krever de at det faste punktet på møteprogrammet til rådet, der menneskerettighetsbrudd i Israel og de palestinske områdene debatteres, blir fjernet. For det andre ønsker de å bli invitert med på FN-gruppen for vestlige nasjoner sine gruppemøter i Geneve.

En regjeringskilde sier til Jerusalem Post at Israel er ventet å bli formelt inkludert på disse møtene i løpet av de neste månedene. Først da vil Jerusalem offisielt normalisere forholdet til Menneskerettighetsrådet. Men som et første steg mot normalisering, velger altså Israel å stille opp på morgendagens høring.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart