Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Normaliserer forholdet til Menneskerettighetsrådet

Plenumsalen til FNs menneskerettighetsråd i Geneve. (Foto: UN Photo Geneva, flickr.com)
Plenumsalen til FNs menneskerettighetsråd i Geneve. (Foto: UN Photo Geneva, flickr.com)
Israel har bestemt seg for å gjenåpne sine forbindelser med FNs menneskerettighetsråd. Landet må tirsdag forsvare sin menneskerettighetspraksis, i en periodisk høring alle medlemsland må gjennomføre.

Israel frøs for halvannet år siden alle forbindelser med FNs menneskerettighetsråd, i protest med den urettferdige behandlingen de mener de blir utsatt for. Fram til mars 2012 hadde rådet vedtatt 91 resolusjoner, hvor 39 av dem handlet om Israel. Av alle de 193 medlemslandene er det kun Israel som særskilt overvåkes for menneskerettighetsbrudd. En egen permanent spesialetterforsker holder konstant øye med hva landet foretar seg.

Men denne helgen bestemte regjeringen seg for å gjenåpne forbindelsen med og medlemskapet i Menneskerettighetsrådet. Mange vestlige land har lagt press på Israel for å melde seg inn igjen og stille opp på den periodiske menneskerettighetshøringen i morgen. Dette er en fast post på programmet, som alle medlemsland fra tid til annen må gjennom. Skulle Israel boikottet denne høringen av frykt for forskjellsbehandling, ville de blitt det første landet i verden. En slik beslutning kunne skapt en boikottpresedens blant Israels arabiske naboland, hvor respekten for grunnleggende rettigheter er svak.

I forhandlinger med FN og vestlige land for å komme tilbake som medlem av Menneskerettighetsrådet, har Israel hatt to sentrale krav. For det første krever de at det faste punktet på møteprogrammet til rådet, der menneskerettighetsbrudd i Israel og de palestinske områdene debatteres, blir fjernet. For det andre ønsker de å bli invitert med på FN-gruppen for vestlige nasjoner sine gruppemøter i Geneve.

En regjeringskilde sier til Jerusalem Post at Israel er ventet å bli formelt inkludert på disse møtene i løpet av de neste månedene. Først da vil Jerusalem offisielt normalisere forholdet til Menneskerettighetsrådet. Men som et første steg mot normalisering, velger altså Israel å stille opp på morgendagens høring.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart