Svarene i Forsvarets Afghanistan-undersøkelse viser at 1 av 5 norske soldater var vitner til brutalitet mot sivilbefolkningen.
Svarene i Forsvarets Afghanistan-undersøkelse viser at 1 av 5 norske soldater var vitner til brutalitet mot sivilbefolkningen.

Hva med israelske soldater som kritiserer?

Når israelske soldater kommer med kritikk av Israels militære operasjoner, får det store oppslag i Norge. Norske soldater som selv sier de har vært vitne til "brutalitet mot sivilbefolkning" eller har "gjort ting som var moralsk betenkelig" har til sammenligning null interesse.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det finnes flere grupper av nåværende og tidligere israelske soldater som kommer med sterk kritikk mot det israelske forsvaret, IDF, med beskyldninger om vold og andre lovbrudd i behandlingen av palestinerne.

Det stemmer sikkert at israelske soldater noen ganger bryter reglene for behandling av palestinerne. Politivold er et kjent begrep mange steder i verden, og noen perioder vokser det fram en kultur hvor man lukker øynene for overtramp. Med det hatet som er mellom israelere og palestinerne, er det dumt å tro at det ikke forekommer slikt der. Derfor er det i prinsippet fint at det finnes noen som påpeker, mest mulig konkret, uheldige ting. Noen ganger blir det tatt opp og forbedringer skjer.

Slik sett er dette mest positivt. Men når dette stoffet brukes som folkeopplysning for nordmenn som fra før har fått mye negativt og lite eller ingenting positivt om Israel, trengs det en del tilleggsopplysninger.

I Afghanistan-undersøkelsen (utgitt av det norske forsvaret) inneholder tabell 13 en rekke spørsmål til nåværende og tidligere norske soldater i Afghanistan, totalt sett 7232 soldater. Vi skal her legge vekt på noen få av dem:

På spørsmålet eller utsagnet «Vært vitne til brutalitet mot sivilbefolkningen, fanger eller fengslede» svarer 19 % at det har de. Hele 55 % har sett uskyldige ofre for krigen. Det kunne sikkert blitt like mange og brutale bilder fra norske og allierte soldaters krigføring som fra Israels.

42 % har sett ting som var moralsk betenkelig. 11 % innrømmer at de gjorde/var med på ting som var moralsk betenkelig.

Disse tallene forteller at norske soldater og allierte soldater har begått mange brudd på krigens lover, og at mange sivile (også barn) er blitt drept og såret. Men så langt vi har kunnet se, er ikke noe av dette etterforsket på slike måter som man forlanger når israelske soldater er innblandet.

Når det gjelder israelske soldater og sikkerhetsfolk derimot, bevilger den norske regjeringen og andre regjeringer (særlig europeiske) store beløp (mange millioner) til organisasjoner som har som sin viktigste oppgave å påpeke alle de brudd på reglene som israelske soldater begår. Og i tillegg dem de ikke begår, men bare er beskyldt for. Islamister og andre som man ikke ville stole på i andre sammenhenger, blir alltid trodd når de kommer med anti-israelske påstander. Og for dem er anklager mot israelere en del av krigen de fører.

Hver eneste trefning israelske soldater har vært i, hver rakett og hver granat som er skutt og hver bombe som er sluppet, blir analysert og vurdert av organisasjoner som er finansiert av Norge og andre land og er fiendtlige overfor Israel. Selv om israelske soldater på ingen måte er verre enn de fleste andre, blir de anklaget for mye mer. Rett og slett fordi de andre ikke blir etterforsket.

Tenk deg at det blir vedtatt i Norge at mulige forbrytelser ikke skal etterforskes uten når det er muslimer som kan få skylda for dem. Og så skal det utgis rapporter som slås stort opp om alt det gale muslimene gjør på grunnlag av disse rapportene. Og ingenting om andre. På meg og sikkert på deg virker noe slikt helt sykt. Men akkurat det er det som skjer når det gjelder vurderingen av vanlig krigføring (inkludert brutalitet mot fanger m.m.) når den mulige synderen ikke er israeler.

Det snakkes mye om empati i forbindelse med palestinerne. Svaret er: Vi i MIFF har større empati for palestinerne enn hele det politiske Norge har med dem som er rammet av norsk og alliert krigføring. Jeg ser ingen annen mulig grunn til den enorme forskjellen i oppmerksomhet og etterforskning enn at man vil øke hatet mot Israel og jødene ytterligere i den norske befolkningen.

 

Relaterte artikler:

 

Fullstendig ulik oppmerksomhet på norsk og israelsk krigføring skaper jødehat

Norske myndigheter bruker titalls millioner av kroner på å henge israelske soldater ut som krigsforbrytere. Norske medier følger villig opp med enorm overdekning. På den annen side blir norske soldaters krigsinnsats møtt med øredøvende stillhet. På ti år kan norske styrker ha drept flere afghanere enn antall palestinere drept av israelske soldater under den første og andre intifadaen til sammen!

 

Norge gir mest av alle til “polariserende virksomhet”

En rekke israelske organisasjoner, ofte langt ute på den politiske venstresiden, får en stor andel av sin finansiering fra europeiske stater. Norge er landet som gir i særklasse mest til de organisasjonene som NGO Monitor mener driver “polariserende virksomhet”.

 

Norsk utviklingshjelp går til kamp mot Israel

En ny rapport avslører hvordan norsk utviklingshjelp til palestinerne går til organisasjoner som fører en intens politisk kamp mot Israel. Flere av gruppene står for “ekstreme palestinske krav”. Mottakerne av de norske skattepengene overser også menneskerettighetsbrudd, korrupsjon og intern vold i det palestinske samfunnet.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart