Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Gaza ghetto

Mange ungdommer i dag vet ikke hvem Stalin var, de eldre synes det er ille, og media slår det opp. Men det er en formildende omstendighet: Stalin døde før tenåringene ble født. Men hva med dem noe eldre; hva tenker de på når de hører uttrykket "Gaza ghetto"? De tenker gjerne kun på at Israel har stengt grensene. Det er de som mangler historisk hukommelse

Mange ungdommer i dag vet ikke hvem Stalin var, de eldre synes det er ille, og media slår det opp. Men det er en formildende omstendighet: Stalin døde før tenåringene ble født. Men hva med dem noe eldre; hva tenker de på når de hører uttrykket «Gaza ghetto»? De tenker gjerne kun på at Israel har stengt grensene. Det er de som mangler historisk hukommelse.

I 1948 erobret Egypt Gaza, angivelig for å beskytte araberne. Området var blitt tett befolket, siden ca 25 prosent av de arabiske flyktningene, snaue 200.000, hadde slått seg ned der og trengte hjelp. I boken Who stands accused? (1978) påpeker Chaim Herzog:

I nitten år holdt Egypt folket i Gaza undertrykt og nærmest fengslet i flyktningleirer og innskrenket levekårene på alle måter. Egypt nektet dem de mest elementære friheter og brøt med den ene meskerettigheten etter den andre.

I nitten år lot ikke Egypt innbyggerne i Gaza få arbeid i Egypt. I dag drar tusener av innbyggerne i Gaza daglig til Israel for å arbeide. Ett av de første vedtakene til militærguvernøren i Gaza da Egypt tok over, var å innføre portforbud fra kl 21 til morgengry. Portforbudet varte i nitten år, og folk som trosset det, ble henrettet. Det ble innført streng sensur. Lokale aviser ble forbudt, og alle aviser kom fra Kairo. I nitten år under Egypt ble det ikke holdt valg. Guvernøren hadde utøvende, lovgivende og dømmende rolle; og hans avgjørelser var endelige.

I oktober 1961 meldte Radio Damaskus at «Egypt utøvde tyranni Gaza.» Det minner om beskrivelsen i en jordansk avis: «Kledd i filler og underernærte sa flyktninger at de ble dårlig behandlet av egyptiske myndigheter. Hver flyktning hadde et kort som sa: Innehaveren tillates ikke arbeid med eller uten lønn … Vi må innrømme at tusener av ungdommer fra Gaza flykter under pilegrimsferden haddsj til Mekka i håp om å finne arbeid og unngå den vanære det er å leve under egyptisk herredømme.»

Radio Dsjedda i Saudi-Arabia beskrev 10.3.1962 den egyptiske okkupasjonen slik: «La oss undersøke den holdningen herskerne i Kairo har til palestinerne. Saudi-Arabia har åpnet dørene på vid vegg på en tid da Egypt smelte den igjen i ansiktene deres. Vi vet at loven forbyr alle palestinere å ta arbeid i Egypt, med eller uten lønn, en bestemmelse som står i passet … Tenk arabere, på hvordan Nasser, som gjør krav på å være pioneren i arabisk nasjonalisme, behandler det arabiske folk i Gaza, og der ynkelige mennesker sulter mens den egyptiske guvernøren i Gaza koser seg i velstand der. .. . Dette er metoden som Hitler brukte i de land han okkuperte under andre verdenskrig.»

Herzog forteller så at 75.000 arabere hver dag kommer inn i Israel for å arbeide. I Gaza har arbeidsløsheten falt fra 30 prosent i 1967 og til nærmest null, og ingen emigrerer fra Gaza. Og han nevner et israelsk hjelpeprosjekt:

Israel hjalp nylig over seks tusen arabiske familier til å flytte ut av flyktningleirer i Gaza, ut av skitne, umenneskelige forhold og inn i anstendige boliger de hadde anskaffet med egen fortjeneste og ved lån fra Israels regjering.

Dette kolliderte med vedtak på en flyktningkonferanse i Homs i Syria 15.7.1957: «Enhver løsning på flyktningproblemet som ikke er basert på flyktningenes rett til å utslette Israel, vil ansees som en vanhelligelse av det arabiske folk og som en forrædersk handling.»

1.10.1975 holdt Ugandas diktator Idi Amin en følelsesladet tale i Hovdeforsamlingen om «forræderi av imperialister i forbund med fascistene og sionistene.» Som en fortsettelse vedtok Forsamlingen 10.11.1975 FNs mest famøse resolusjon som likestiller sionisme og rasisme. Etter tilskyndelse fra arabiske land, vedtok Forsamlingen så 13.12.1977 resolusjon 32/90C:

Calls once more upon Israel:
a) To take effective steps immediately for the return of the refugees concerned to the camps for which they were removed in the Gaza Strip and to provide adequate shelters for their accommodation;
b) To desist from further removal of refugees and destruction of their shelters

Det betydde, sier Herzog, et krav om at Israel skulle sende flyktningene tilbake til leirene, tilbake fra hjem med innlagt vann, elektrisitet og hager og til sykdomsinfiserte rønner!

Så kom PLO og selvstyre gjennom korrupt pampestyre. Så kom Hamas og rakettene regnende over Israel. Så stengte Israel grensene. Så anklages Israel for har gjort Gaza til en ghetto med kollektiv straff – anklages av media som sa lite om saken 1948-1967. Så forskrekkes de historiebevisste eldre over at ungdom ikke vet noe om Stalin og hans forbrytelser.

Et lyspunkt: Egypt har større forståelse for folk i Gaza enn da landet selv var okkupant.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart