Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Iron Dome har bevist sin nytte, blir lovet mer midler

Iron Dome. (Foto: IDF)
Iron Dome. (Foto: IDF)
De siste dagenes rakettregn har vært en styrkeprøve for Israels rakettforsvarssystem Iron Dome. Det har bestått prøven. Statsminister Benjamin Netanyahu lover penger til nye batterier.

Israel kommer til ta i bruk et fjerde batteri av Iron Dome rakettforsvarssystemet i løpet av de neste ukene, forteller oberst Tzvika Haimovitch i det israelske luftforsvaret til Jerusalem Post. Haimovitch, som har vært ansvarlig for IAF-enheten som har ansvar for Iron Dome, sa at systemet viser imponerende resultater, men at det blir brukt til sin ytterste kapasitet.

 

Vi er klare

Oberstløytnant Gilad Biran, som i dag er ansvarlig for Iron Dome, fortalte derimot Yedioth Aharonoth på søndag at troppene som opererer forsvarssystemet har jobbet hardt i løpet av helgen for å være sikre på at raketter blir avskåret:

– Vi gjør en enorm innsats for å få resultater. Vi er klare for det som kommer. Vi har kapasitet til å fortsette, hvis situasjonen fortsetter, sa Biran.

 

Iron Dome får mer midler

På søndag besøkte statsminister Benyamin Netanyahu Iron Dome-batteriet som beskytter byen Ashdod mot raketter og ble informert om systemets yteevne. Det israelske militæret, som nylig fikk et sterkt redusert budsjett, håper at de kommer til  å få mer statlige midler til å fortsette å produsere og levere flere Iron Dome-batterier og avskjæringsraketter.

Netanyahu bekreftet i søndagens regjeringsmøte at Iron Dome-systemet har vist at det er effektivt og at programmet kommer til å bli utvidet. Han sa derimot at den største styrken Israel har er ikke anti-rakettsystemet, men innbyggernes evne til å holde ut i de stadige angrepene, forteller Jerusalem Post.

 

Raketter regnet over Sør-Israel i helgen

Siden palestinske terrorgrupper begynte bombardementet av Israel fredag kveld, hadde de tre Iron Dome-batteriene i Sør-Israel frem til søndag kveld stoppet 39 raketter.

Batteriet som beskytter Ashdod har klart å stoppe nærmest alle rakettene som ble skutt inn mot byen.

Siden fredag ettermiddag har mer enn 110 raketter regnet ned over sørlige Israel fra Gaza, mens 24 mål har blitt bombet i Gaza av det israelske luftforsvaret.

 

Iron Dome har 90 prosent suksess

– Antall avskjæringer har vært høy, men det finnes ingen slik ting som et hermetisk lukket forsvar, og det er bare en kombinasjon av Iron Dome og andre forsvarsmekanismer som kommer til å gi innbyggerne det beste forsvaret, sier Haimovitch. Han understreker at jo flere batterier som blir utplassert, jo bedre beskyttelse vil det bli.

Iron Domes evne til å stoppe rakettene har så langt vært over 90 prosent, enda bedre enn fjorårets 75 prosent.

Iron Dome er laget for å forsvare mot raketter som kan nå 4-70 kilometer. Hvert batteri består av en multi-misjonsradar, som blir laget av Israel Aerospace Industries, og tre bæreraketter, som hver har 20 Tamir avskjæringsraketter.

Radaren gjør det mulig for Iron Dome-operatørene å forutse hvor rakettene kommer til å lande, og bestemme seg for å avskjære den hvis den kommer til å treffe et boligområde eller vital infrastruktur. Hver avskjæringsrakett koster rundt 285.000 kroner. Vanligvis blir to avfyrt for å avskjære en rakett.

 

Må følge råd fra sivilforsvaret

Iron Dome-forsvaret gir dessverre ikke fullgod beskyttelse mot rakettene fra Gaza, og Israels innbyggere er derfor bedt om å følge sivilforsvarets råd om hvordan å oppføre seg under rakettangrep.

Sivilforsvaret ber alle innbyggere om å være i beredskap og å gå i tilfluktsrom når de hører sirenen melde om et nytt angrep. De ber også om at israelerne ikke avholder store tilstelninger med mer enn 500 personer til stede.

Søndag ble over 200.000 barn holdt hjemme fra skolen på grunn av rakettangrepene fra Gaza.

IDF regner med at rakettangrepene kommer til å fortsette de nærmeste dagene.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZIJMYPAULQE&feature=g-u-u&context=G2930542FUAAAAAAANAA[/youtube]


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart