Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Krever avgang for FN-ansatt som tvitret falskt Gaza-bilde

Den palestinske menneskerettighetsaktivisten Khulood Badawi publiserte et seks år gammel bilde av en jente som ble drept i en ulykke. (Foto: Skjermdump fra Twitter)
Den palestinske menneskerettighetsaktivisten Khulood Badawi publiserte et seks år gammel bilde av en jente som ble drept i en ulykke. (Foto: Skjermdump fra Twitter)
En informasjonsmedarbeider i OCHA tvitret et bilde av en blodig palestinsk jente og kommenterte at det var Israels skyld. Jenta ble drept av en ulykke, helt urelatert til Israel, i 2006.

Israels FN-ambassadør Ron Prosor ba onsdag om avskjedigelse av en embetsmann i FN som tidligere i uken tvitret et bilde av et palestinsk barn dekket av blod og uriktig hevdet at hun hadde blitt drept av IDF, melder Jerusalem Post.

Kuhlood Badawi, som jobber som informasjons- og mediakoordinator for OCHA, FNs kontor for koordinering av humanitærsaker, la ut en link til bildet sammen med tvitringen: «Palestina blør. Nok et barn drept av #Israel … Nok en far bærer sitt barn til graven i #Gaza.»

Prosor sendte et brev til Valerie Amos, vise-generalsekretæren for humanitærsaker, der han uttrykte  hvor opprørt han er over Badawis oppførsel. Det hun skriver er rett og slett løgn, og i tillegg ble det hun skrev den mest tvitrede posten for Gaza.

– Vi har her en OCHA informasjonstjenestemann som var direkte involvert i å spre feilinformasjon. Når oppførselen til en OCHA-ansatt på et slikt grovt vis går bort fra organisasjonens ansvar for å holde seg upartisk, løper hele integriteten til organisasjonen bort i sanden. OCHAs troverdighet er allerede meget betvilt i det israelske samfunn. Det er derfor umiddelbar handling i denne saken er nødvendig, skriver Prosor til Amos.

Prosor sa at ikke bare går Badawis handlinger i mot det man forventer av en som er ansatt i FN, men at hun aktivt hadde «engasjert seg i demoniseringen av Israel, et av FNs medlemsland».  Slike handlinger fører til opphisselse, konflikt og i siste instans til vold, påpekte han.

I tillegg til Bawadis avskjed, ba han også OCHA om å sende ut en pressemelding der de distanserer seg fra twitter-kommentarene hennes.

Dette er ikke første gang det israelske utenriksdepartementet er misfornøyde med OCHA, som er kjent i departementet for å være meget ensidige.

– Vi har lenge observert, dessverre, hvordan OCHA svikter sin uttrykte humanitæroppgave, hvilket den har byttet ut med pro-palestinsk propaganda. Men denne siste biten med forferdelig fabrikasjon er til og med under de lave standardene de har satt så langt. Det er utålelig at FN-penger betaler for dette, sa Yigal Palmor, utenriksdepartementets talsmann på torsdag.

En talskvinne for OCHA i Jerusalem sa til Jerusalem Post at hun ikke kommentere hendelsen.

MIFF skrev om det falske bildet tidligere i uken.

Oppdatering 27. mars 2012: Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an skriver i dag om jentas død. Palestinske kilder forteller at hun falt av en huske og slo seg kraftig i hodet, i forbindelse med et israelsk luftangrep omkring hundre meter borte.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart