Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Gantz tror Iran vil droppe atomvåpen

Israels forsvarssjef Benny Gantz (t.h.) har tro på at Iran kan snu når det gjelder sitt atomvåpenprogram. (Foto: IDF)
Israels forsvarssjef Benny Gantz (t.h.) har tro på at Iran kan snu når det gjelder sitt atomvåpenprogram. (Foto: IDF)
Israels forsvarssjef Benny Gantz tror det internasjonale presset mot Iran vil føre til at landet dropper sitt atomvåpenprogram.

Det internasjonale presset mot Iran og forhandlingene rundt deres atomprogram vil føre til at landet dropper sine atomvåpenplaner, tror Israels forsvarssjef Benny Gantz. I et Uavhengighetsdag-intervju med Ha’aretz snakker han om utviklingen i Teheran.

– Dersom Iran oppnår atomvåpen vil det få negative ringvirkninger for verden og for regionen, sa han under intervjuet. Iran vil ta seg mer handlingsfrihet, blant annet trappe opp sin støtte til Hizbollah i Libanon og Islamsk Jihad på Gaza-stripen.

– Det er også en potensielt eksistensiell trussel å bekymre seg for. Vi er det eneste landet i verden som iranerne tar til orde for å ødelegge. (…) Men ikke bekymre dere. Vi er en måteholden stat. Staten Israel er den sterkeste i regionen og må forbli det. Beslutninger kan og må bli tatt med forsiktighet, med vekt på et historisk ansvar – men uten hysteri, sier forsvarssjefen.

 

Militært alternativ må være «troverdig»
Gantz mener verden nå er i ferd med å se fruktene av årevis med sanksjoner og internasjonalt press mot Irans atomprogram.

– Jeg forventer også at noen bygger operative verktøy av noe slag, bare for sikkerhets skyld. Det militære alternativet er det siste kronologisk sett, men må være det første når det gjelder troverdighet. Dersom trusselen ikke har troverdighet, har den ingen mening. Vi forbereder oss på en troverdig måte. Det er min jobb, som en militær mann, sier Gantz.

 

Salehi tror på løsning
Den iranske utenriksministeren Ali Akbar Salehi uttrykte tirsdag at han har tro på at den neste runden med atomforhandlinger med de seks stormaktene i Bagdad, vil bety «begynnelsen på slutten på den iranske atomsaken».

– Resultatene fra Istanbul-møtet var tilfredsstillende og jeg er optimistisk fram mot de neste møtene i Bagdad, sa han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart