Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Sjøblokaden av Gaza beskytter israelske og palestinske liv

"Blokaden av Gaza er en krigshandling," skriver Palestinakomiteen i Drammens Tidende 2. november 2012. Tvert imot! Sjøblokaden beskytter palestinske og israelske liv, svarer MIFF.
"Blokaden av Gaza er en krigshandling," skriver Palestinakomiteen i Drammens Tidende 2. november 2012. Tvert imot! Sjøblokaden beskytter palestinske og israelske liv, svarer MIFF.
Nær historie har vist at Hamas vender sine våpen både mot sine egne og mot jødene i Israel. Å heve den lovlige sjøblokaden av Gaza vil sette både israelske og palestinske liv i fare.
  • Fredag 2. november trykket Drammens Tidende leserinnlegget fra den lokale Palestinakomiteen som er gjengitt i toppen. MIFF har sendt følgende replikk til avisen.

 

I 2007 tok Hamas kontroll på Gaza-stripen i et blodig kupp. Konflikten med Fatah kostet hundrevis av palestinere livet.

Helt i slutten av 2008 gikk israelske forsvarsstyrker til aksjon på Gaza-stripen for å stanse Hamas-regimets stadige granat- og rakettangrep mot sivile israelske mål. Like etter at Gaza-krigen var ferdig ga statslederne i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Tsjekkia en klar støtte til Israels ønske om å hindre ny opprustning av Hamas. Det viktigste tiltaket er en effektiv sjøblokade av Gaza-stripen, for å hindre store våpenleveranser fra land som Iran og Syria.

Palestinakomiteen i Drammen og omegn mener «blokaden av Gaza er en krigshandling» (DT, 2. november). Det er snarere tvert imot! Sjøblokaden av Gaza er et av de viktigste hinder for en ny krig, og gir derfor beskyttelse både til sivile palestinere og sivile israelere.

På land finnes det ikke noen blokade av Gaza. Det strømmer inn med varer gjennom israelske grensestasjoner, og vare- og personflyten mot grensen til Egypt er stor både over og under bakken. Til og med Hamas-leder Ismail Haniyeh har erklært en «seier over blokaden». Norske aktivister for palestinerne bør oppdatere sin retorikk.

Palestinakomiteen er opprørt over at den humanitære lasten på Estelle ble stanset i Middelhavet. De glemmer å nevne at lasten ble tatt til land i Israel, og overført til bruk på Gaza-stripen bare to dager senere. Den totale lasten på Gaza-skipet utgjorde mindre enn én prosent av de daglige leveransene som går gjennom israelske grensestasjoner. Det var som å spytte i havet, den humanitære effekten var lik null.

Estelle-skipet handlet om å skape en provokasjon for å sverte Israel, og å bane vei for ukontrollert tilgang til Gaza-stripen sjøveien. Det vil bryte med ønsket til europeiske statsledere og det vil sette både palestinske og israelske liv i fare. Nær historie har vist at Hamas vender sine våpen både mot sine egne og mot jødene i Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart