Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Nesten alle i Israel støtter krigen mot rakett-terroristene

Israelsk stridsvogn (Illustrasjon: Michael Shvadron, IDF)
Israelsk stridsvogn (Illustrasjon: Michael Shvadron, IDF)
90 prosent av de jødiske innbyggerne i Israel gir sin tilslutning til forsvarsoperasjonene mot Hamas. Også et klart flertall i den arabiske minoriteten støtter operasjonene. Både jøder og arabere er mye mer skeptisk til en bakkeoperasjon.

Kun 12 prosent av israelere er imot den pågående militæroperasjonen på Gaza-stripen, kommer det fram i en meningsmåling publisert i Ha’aretz 19. november. Når godt over 20 prosent av befolkningen tilhører den arabiske minoriteten, betyr det at et flertall blant israelske arabere også støtter aksjonene. Ifølge en kommentar til Ha’aretz artikkelen skal støtten blant israelske arabere være på 74 prosent.

Kun 30 prosent av israelerne sier de støtter en eventuell bakkeoperasjon på Gaza-stripen.

Populariteten til statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Ehud Barak har økt nesten 20 prosent etter at operasjonen ble satt i gang. Det er vanlig i Israel at de politikerne som tvinges til å ta den tøffe beslutningen om å beskytte landets innbyggere militært, blir belønnet på meningsmålingene.

 

Shalit var sist
Men støtten er imidlertid langt lavere enn den var for Ehud Olmert og Amir Peretz, rett etter at Den andre Libanon-krigen var i gang. De to sistnevnte fikk rundt 85 prosent støtte i befolkningen, mens Netanyahu og Barak får henholdsvis 55 og 52 prosent.

Sist gang den sittende statsministeren var i nærheten av liknende tall, var rett etter at Gilad Shalit ble frigjort fra Hamas’ fangenskap for rundt ett år siden.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart