Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kvinnesaken: Framskritt i Saudi Arabia, tilbakeskritt på Gaza-stripen

Jenteklasse i Ramallah på Vestbredden. (Illustrasjon: D'Arcy Vallance, flickr.com)
Jenteklasse i Ramallah på Vestbredden. (Illustrasjon: D'Arcy Vallance, flickr.com)
Likestillingen tar et aldri så lite steg framover i Saudi Arabia, når kvinner nå får lov til å sykle og kjøre motorsykkel. På Gaza-stripen derimot, får ikke jenter og gutter lenger gå i samme klasse.

Samme dag som Jerusalem Post kunne melde at Hamas’ ledelse hadde gjenvalgt Khaled Mashaal som terrorgruppens leder, bestemte utdanningsdepartementet på Gaza-stripen seg for å segregere gutter og jenter på skolen fra de er ni år gamle.

Fra nå av vil det være ulovlig å ha klasser med begge kjønn representert, selv i FN-eide eller kristne privatskoler, rapporterer Reuters. Kritikerne hevder Hamas forsøker å presse sin tolkning av islam ned over hodene på Gazas innbyggere, mens de selv hevder at loven er i takt med verdiene til det palestinske folk.

– Vi er et muslimsk folk. Vi trenger ikke å tvinge folk til å bli muslimer og gjør det som tjener vårt folk og deres kultur, hevder en juridisk rådgiver i departementet.

Kan kun sykle «for gøy»
Mens likestillingen går tilbake på Gaza-stripen, tar den svært små steg framover i Saudi Arabia. Fra nå av kan landets kvinner, som ifølge FN er de femte minst likestilte i verden, kjøre motorsykkel og sykle. Men begge deler må foregå innenfor begrensede områder, som staten har satt av til formålet. Myndighetene i landet forklarer at kvinner ikke skal kunne bruke sykkelen eller motorsykkelen som transportmiddel, men «kun for underholdning», skriver AP.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart