Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan taler under åpningen av et FN-møte i Geneve. (Foto: Jean-Marc Ferre, UN Photo)
Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan taler under åpningen av et FN-møte i Geneve. (Foto: Jean-Marc Ferre, UN Photo)

Israelere flest uenige i Tyrkia-unnskyldning

71 prosent av den israelske befolkningen mener det var galt av statsminister Benjamin Netanyahu å beklage til Tyrkia. Langt flere prosent arabere enn jøder mener Ankaras politikk er basert på antisemittisme.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I mars beklaget statsminister Benjamin Netanyahu at ni tyrkiske liv gikk tapt, da israelske marinesoldater bordet Mavi Marmara-skipet på vei mot Gaza-stripen for tre år siden. En svært upopulær avgjørelse i Israel, viser en ny meningsmåling fra Begin-Sadat Center for Strategic Studies.

Over 7 av 10 israelere svarer at de er uenige i Netanyahu-regjeringens avgjørelse og mener det ikke fantes noe grunnlag for å beklage, skriver Jerusalem Post. Men for Jerusalem blir det ansett for å være en viktig diplomatisk beslutning, siden Tyrkia lenge har vært Israels nærmeste allierte i Midtøsten.

Svært interessant er resultatene fra påstanden om at Ankara-regjeringens ikke direkte vennlige innstilling til Israel etter Mavi Marmara-hendelsen, skyldes at de drives av antisemittisme og hat. Kun 5 prosent av de israelske jødene var enige i dette, mens hele 23 prosent av den arabisk-israelske kontingenten var det samme.

Kun 28 prosent av israelerne mener at forholdet med Tyrkia vil forbedre seg noe de neste årene, på tross av forsoningssamtalene som landene for øyeblikket er engasjert i. 42 prosent tror situasjonen vil forholde seg stabil, mens 30 prosent frykter at den vil forverre seg.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart