Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Raketter funnet på FN-skole

USAs ambassadør til Israel Daniel B. Shapiro besøker Ilan Solomon, en israeler som ble skadet i et rakettangrep fra Gaza-stripen mot Ashdod fredag 11. juli. Solomon fikk splintskader i armen. (Foto: Matty Stern, USAs ambassade i Tel Aviv)
USAs ambassadør til Israel Daniel B. Shapiro besøker Ilan Solomon, en israeler som ble skadet i et rakettangrep fra Gaza-stripen mot Ashdod fredag 11. juli. Solomon fikk splintskader i armen. (Foto: Matty Stern, USAs ambassade i Tel Aviv)
FN-organisasjonen UNRWA melder at 20 raketter ble funnet på en av deres skoler i Gaza. Meldingen om funnet bekrefter tidligere israelske påstander.

Torsdag la FN-organisasjonen UNRWA ut en artikkel på nettsiden sin, med informasjon om at rundt 20 raketter var funnet i en av skolene deres på Gaza-stripen. Rakettene skal ha blitt funnet under en inspeksjon organisasjonen utførte av bygningen onsdag. Israel har en rekke ganger hevdet at våpen blir lagret på skoler, i sykehus og i private hjem, og at raketter har blitt skutt ut i nærheten av slike bygninger. Terje Rød-Larsen hevdet det samme i Dagsnytt 18 onsdag, mens UNRWA gjentatte ganger har avvist slike påstander. I artikkelen skriver også UNRWA at denne hendelsen er den første av sitt slag i Gaza.

«Umiddelbart etter oppdagelsen informerte UNRWA de relevante aktørene og iverksatte og gjennomførte nødvendige tiltak for å få fjernet objektene og slik opprettholde tryggheten og sikkerheten rundt skolen. UNRWA har satt i gang en omfattende etterforskning av omstendighetene rundt hendelsen», står det i artikkelen.

«UNRWA har veletablerte prosedyrer for å opprettholde nøytraliteten i alle sine lokaler, deriblant har vi strenge retningslinjer vedrørende våpen og gjennomfører rutinemessige inspeksjoner av installasjonene, for å sikre at de kun blir benyttet til humanitære formål. UNRWA vil opprettholde og videre skjerpe disse prosedyrene.

Palestinske sivile i Gaza stoler på at UNRWA gir humanitær bistand og ly. FN-installasjonenes ukrenkelighet og integritet må til enhver tid, og spesielt når volden eskalerer, respekteres.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart