Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Analyse av drepte på Gaza-stripen

Grafen viser at Israel i all hovedsak har rammet menn i stridsdyktig alder. (Graf basert på oversikten til Al Jazeera)
Grafen viser at Israel i all hovedsak har rammet menn i stridsdyktig alder. (Graf basert på oversikten til Al Jazeera)
Over 80 prosent av de drepte på Gaza-stripen er menn, og de aller fleste av mennene er i stridsdyktig alder mellom 18 og 38 år, viser Al Jazeeras oversikt. Når skal FN og norske medier stanse ukritisk å gjengi tall fra Hamas og Mads Gilbert?

MIFF påpekte allerede 16. juli at Al Jazeeras oversikt over drepte med navn og alder tegner et annet bilde av fordelingen mellom sivile og stridende enn det som FN (og norske medier) har videreformidlet ukritisk fra Hamas-kontrollerte helsemyndigheter. MIFFs analyse av Al Jazeeras oversikt på det tidspunktet viste blant annet at 1 av 6 drepte var barn. I et område hvor barn utgjør 1 av 2 i befolkningen, vitner dette om at Israel har gjort mye for å unngå å drepe barn.

Søndag 20. juli publiserte bloggen israellycool.com en analyse basert på oppdaterte tall fra Al Jazeera. Grafene ser slik ut.

Dødstallene på Gaza-stripen har økt betydelig det siste døgnet, og Al Jazeeras oversikt og grafene er dermed ikke helt oppdatert.

Men mønsteret er klart. Over 80 prosent av de drepte på Gaza-stripen er menn, og de aller fleste av de drepte mennene er i stridsdyktig alder mellom 18 og 38 år. Det er grunn til å tro at mange av disse var nettopp stridende. Også blant drept menn mellom 39 og 68 år er det grunn til å tro at det befinner seg mange Hamas-medlemmer.

Al Jazeeras oversikt stiller FNs påstand om at 80 prosent av de drepte er sivile i et underlig lys. Sannheten om hvem de drepte er kommer nok til å komme ut etterhvert.

Er det ikke på tide at noen norske medier analyserer oversikten til Al Jazeera, og stanser med ukritisk å gjengi hva Hamas og Mads Gilbert forteller dem? Send lenke til denne artikkelen til mediene!

Det er underlig å legge merke til at gutter i ung alder er drept i mye større grad enn jenter i samme aldersgruppe. Kan dette antyde at Hamas bruker barnesoldater, slik de også tidligere har gjort?

 

Har du hørt eller lest om Gaza-krigen i 2009…


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart