Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hvem vil fortelle deg om disse 160 drepte palestinske barna?

En palestinsk tunnelarbeider. (Illustrasjonsfoto: Zoriah, flickr.com)
En palestinsk tunnelarbeider. (Illustrasjonsfoto: Zoriah, flickr.com)
Andelen drepte palestinske barn i konflikten er heldigvis mye mindre enn andelen barn i Gaza-befolkningen. Men det er en stor gruppe drepte palestinske barn du aldri vil få høre om.

Medianalderen på Gaza-stripen var 18,1 år i 2013. Det vil si at halvparten av befolkningen er barn. Når Hamas, via FN og internasjonale medier, melder at ca. 20 prosent av de drepte i de siste ukers konflikt er barn, vitner dette tallet alene om at Israel har gjort en betydelig innsats for å unngå å drepe barn. Det er viktig å huske at i Hamas-tallene for drepte barn inngår alle opp til 18 år, selv om de var tenåringsgutter og deltok i stridshandlinger mot israelerne. I en tidlig fase av konflikten var menn i stridsdyktig alder og tenåringsgutter i forhold til tenåringsjenter sterkt overrepresentert blant de drepte, ifølge en oversikt fra Al Jazeera.

Det er tragisk at barn blir drept i krig. Vi lider med alle de palestinske familiene som har mistet sine kjære.

Men når du leser om de drepte palestinske barna, er det noen du aldri vil få høre om. Uten at disse barna hadde blitt misbrukt av sine drapsmenn, ville Hamas aldri kunnet ha så mange raketter og heller ikke kunnet gjennomføre sine underjordiske infiltrasjons-terrorangrep i Israel.

Det er snakk om barnearbeiderne til Hamas. Det er snakk om barna som har deltatt i å grave smugler- og angrepstunnelene til Hamas gjennom de siste år.

Da Nicolas Pelham skrev en artikkel om tunnelene for Institute for Palestine Studies i 2012, fortalte Hamas-tjenestemenn ham at «minst 160 barn er blitt drept i tunnelene». Hvor mange barn som er drept etter at Pelham besøkte tunnelene i desember 2011, er ukjent. Det er grunn til å tro at tallet er økt betydelig, og det kan også være mørketall.

I desember 2011 var forfatteren med på en politipatrulje i tunnelene.

– Ingenting ble gjort for å stanse bruken av barn i tunnelene, hvor, slik som i de viktorianske kullminene, de blir verdsatt for sine små kropper, skriver Pelham.

Institute for Palestine Studies ligger i Beirut i Libanon. Pelham skriver om den arabiske verden for The Economist og New York Review of Books.

Grafikk fra IDF.
Grafikk fra IDF.

Se sønn av en Hamas-grunnlegger bli intervjuet på CNN.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart