Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tilbakeviser anklager om drepte sivile

Tzachi Hanegbi. (Foto: Wikimedia Commons)
Tzachi Hanegbi. (Foto: Wikimedia Commons)
Israels viseutenriksminister sier den pågående granskning av militæroperasjonen i Gaza allerede kan motbevise anklagene om at 80 prosent av de krigsdrepte palestinerne skulle være sivile. Hundrevis av terrorister er drept.

Viseutenriksminister Tzachi Hanegbi uttalte lørdag at det til nå i granskningen er påvist at 47 prosent av de som har blitt drept i Gaza under den pågående militæroperasjonen var stridende for Hamas, og at etterforskere kan dokumentere dette med navn og bilder. Dette er et foreløpig tall, da etterforskningen fortsatt pågår.

– Det gjøres svært profesjonell og pålitelig etterforskning i militæret, som konkluderer med at minst 47 prosent av de døde var terrorister, og de legger frem bilder og navn, sa Hangbi til tv-kanalen Channel 2.

Han la til at funnene vil bli lagt frem for videre etterforskning.

Dermed går han imot organisasjonene i Gaza som hevder at minst 80 prosent av 1.669 drepte palestinere skal ha vært ikke-stridende sivile.

Israel har så langt mistet 64 soldater og tre sivile i løpet av operasjonen. Det israelske forsvaret har hele tiden hevdet å gjøre sitt ytterste for å unngå sivile tap, men at Hamas legger opp til at sivile skal bli drept ved at de opererer i tett befolkede områder og bruker sivile bygninger og FN-bygninger som lagerplass for våpen og raketter. Israel har benyttet både telefonsamtaler og flygeblader for å advare sivile i tide til å komme seg unna før luftangrep, men Hamas-mannskaper har truet innbyggere med voldelige reprisalier dersom de fulgte de israelske advarslene. Dette skriver Israel Hayom.

Har du hørt eller lest om Gaza-krigen i 2009…

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart