Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Salafistleder drept i Gaza

Skjermdump fra Times of Israel.
Skjermdump fra Times of Israel.
Konflikten er stadig mer tilspisset mellom Hamas-regimet og salafistene, som er tilhengere av Den islamske staten.

Tirsdag ble en av lederne i salafistbevegelsen i Gaza drept av Hamas’ styrker. Mannen var 27 år gammel, holdt til i Gaza by og het Yussef al-Hatar. Hamas’ politi og sikkerhetsstyrker oppsøkte ham for å arrestere ham for ”ulovlig aktivitet”. Han skal først ha forsøkt å flykte mens han skjøt mot sikkerhetsstyrkene som omringet huset hans. Deretter skal han ha forsøkt å sprenge seg selv i luften med en selvmordsbombevest, men han ble skutt og drept før bomben gikk av, ifølge det Hamas-kontrollerte innenriksdepartementet i Gaza, som er intervjuet av nyhetsbyrået AFP og gjengitt av Times of Israel.

Inne i huset hans fant Hamas-styrkene en rekke våpen, deriblant bombebelter, granater og andre eksplosiver.

 

IS-tilhengerne med truende ultimatum

Hamas-regimet, som har sitt ideologiske utspring fra Det muslimske brorskap i Egypt, utfordres i voksende grad av de salafistiske opprørerne, som er tilhengere av Den islamske staten (IS). IS-tilhengerne framsatte mandag et ultimatum mot Hamas, der de ga regimet 48 timers frist på å slutte å forfølge dem. Drapet på lederen i Gaza by kommer midt i denne 48-timersperioden. IS-tilhengerne sendte ut erklæringen sin som pressemelding mandag, men meldingen inneholdt ingen klar informasjon om hva de tenker å foreta seg etter de 48 timene. I pressemeldingen tok de også på seg ansvaret for raketten som ble avfyrt mot Israel i forrige uke, men det er ikke verifisert om det er sant at det var de som sto bak.

De siste månedene har det skjedd flere større og mindre bombeeksplosjoner som ingen har tatt på seg ansvaret for i Gaza. Eksplosjonene har rammet offentlige bygninger, private hjem og biler. Ledere innen både Hamas og Fatah har vært forsøkt rammet. Hamas har slått hardt ned på IS-tilhengerne i kjølvannet av disse eksplosjonene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart