Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To av tre palestinere støtter rakettangrep mot Israel

Terrorister fra Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
Terrorister fra Hamas viser frem noen av gruppens raketter. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
I en fersk meningsmåling blant palestinere på Vestbredden og i Gaza sier 63 prosent at de støtter avfyring av raketter fra Gaza-stripen mot Israel dersom ikke Israel avslutter ”blokaden”.

Undersøkelsen der dette kommer fram, er utført 4.-6. juni av Palestinian Center for Policy and Survey Research, blant 1.200 respondenter på 120 ulike steder på Vestbredden og i Gaza.

I den samme undersøkelsen sier 59 prosent at de mener Hamas var vinneren av Gaza-krigen 2014. 25 prosent mener begge parter var tapere i krigen.

Samtidig sier 63 prosent at de er misfornøyde med resultatene av krigen, tatt i betraktning alle livene som gikk tapt og alle de materielle skadene. 35 prosent sier at de er tilfredse med resultatet av krigen uansett.

Det er færre i Gaza enn på Vestbredden som ser på Hamas som krigens vinnere. På Gaza er det 47 prosent som fortsatt oppfatter det slik. Samlet sett er det noen færre som i dag ser på Hamas som vinneren enn det var for ni måneder siden. Da mente 69 prosent av palestinerne at Hamas hadde vunnet.

Undersøkelsen viser også at to av tre støtter en framforhandlet langtids våpenhvile med Israel. 63 prosent sier ja til indirekte forhandlinger mellom Hamas og Israel om en langtids ”hudna” (arabisk uttrykk for våpenhvile), mot at Israel hever ”blokaden”. 32 prosent sier nei til slike forhandlinger.

”Blokaden” er i realiteten en våpenblokade og sjøblokade. Normalt er det stor trafikk over grensen mellom Israel og Gaza daglig.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart