Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Terrorister fra Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
Terrorister fra Hamas viser frem noen av gruppens raketter. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)

To av tre palestinere støtter rakettangrep mot Israel

I en fersk meningsmåling blant palestinere på Vestbredden og i Gaza sier 63 prosent at de støtter avfyring av raketter fra Gaza-stripen mot Israel dersom ikke Israel avslutter ”blokaden”.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Undersøkelsen der dette kommer fram, er utført 4.-6. juni av Palestinian Center for Policy and Survey Research, blant 1.200 respondenter på 120 ulike steder på Vestbredden og i Gaza.

I den samme undersøkelsen sier 59 prosent at de mener Hamas var vinneren av Gaza-krigen 2014. 25 prosent mener begge parter var tapere i krigen.

Samtidig sier 63 prosent at de er misfornøyde med resultatene av krigen, tatt i betraktning alle livene som gikk tapt og alle de materielle skadene. 35 prosent sier at de er tilfredse med resultatet av krigen uansett.

Det er færre i Gaza enn på Vestbredden som ser på Hamas som krigens vinnere. På Gaza er det 47 prosent som fortsatt oppfatter det slik. Samlet sett er det noen færre som i dag ser på Hamas som vinneren enn det var for ni måneder siden. Da mente 69 prosent av palestinerne at Hamas hadde vunnet.

Undersøkelsen viser også at to av tre støtter en framforhandlet langtids våpenhvile med Israel. 63 prosent sier ja til indirekte forhandlinger mellom Hamas og Israel om en langtids ”hudna” (arabisk uttrykk for våpenhvile), mot at Israel hever ”blokaden”. 32 prosent sier nei til slike forhandlinger.

”Blokaden” er i realiteten en våpenblokade og sjøblokade. Normalt er det stor trafikk over grensen mellom Israel og Gaza daglig.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart