Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dette kartet fikk ikke FNs generalsekretær se

Dette bildet viser hvordan et kart over "det historiske Palestina" ble dekket til da FNs generalsekretær kom på besøk. (Foto: Twitter)
Dette bildet viser hvordan et kart over "det historiske Palestina" ble dekket til da FNs generalsekretær kom på besøk. (Foto: Twitter)
På den FN-drevne Gaza-skolens kart over ”Palestina” finnes ikke Israel. Da Ban Ki-Moon kom på besøk, ble kartet dekket til.

Tirsdag besøkte FNs generalsekretær Ban Ki-Moon Gaza. Han brukte anledningen til å komme med knallhard kritikk av Israel. Blant annet omtalte han ”blokaden” som ”kollektiv avstraffelse”.

– Inntil Gaza og Vestbredden er forent under én demokratisk og legitim regjering, er Gazas framtidsutsikter begrenset, sa Ban Ki-Moon ifølge Times of Israel.

Et av stoppestedene hans var en skole som drives av FN-organisasjonen UNRWA. Der henger et kart på veggen som vitner om en annen drøm enn den FN-toppen skisserte. For på kartet over nærområdet, titulert ”det historiske Palestina”, finnes ingen antydning om noen stat ved navn Israel. Her er det kun Palestina som finnes – fra Jordanelven til Middelhavet.

I forkant av besøket må noen ha tenkt på at det kanskje kunne komme til å slå negativt ut dersom FNs generalsekretær skulle holde tale på et sted der et slikt kart dannet bakgrunnen. Da Ban Ki-Moon kom til skolen, hadde nemlig noen hengt et hvitt tøystykke over kartet.

Dette skapte sterke reaksjoner blant en del palestinere i Gaza, ifølge Ynetnews.com. Mange har postet bilder av veggen med kartet både med og uten tildekking, som for eksempel på denne Twitter-kontoen. ”Hvorfor ble det tildekket?” skriver noen som tekst til bildet. ”Hvordan skal verden kunne respektere oss hvis ikke vi selv engang kan respektere landet som rettmessig tilhører oss?” skriver en student i Gaza som tekst til bildet. ”Hvis de var redde for å såre Ban Ki-Moons følelser, hvorfor tok de ham ikke da heller med til en annen skole?” skriver en annen palestiner fra Gaza.

UNRWAs talsmann i Gaza, Adnan Abu Hasna, benekter at et kart ble tildekket under pressekonferansen på Gaza-skolen – til tross for bildene som florerer.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart