Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelske marinesoldater beskutt fra Gaza

Fiskebåter ved havnen i Gaza by. (Illustrasjonsfoto: Proisraeli / Flickr.com / CC)
Israel har igjen utvidet fiskesonen for palestinske fiskere. (Illustrasjonsfoto: Proisraeli / Flickr.com / CC)
Fra strandlinjen nord i Gaza ble det torsdag morgen skutt mot et israelsk marineskip som stanset en fiskebåt fra å bevege seg over grensen mot Israel.

En palestinsk fiskebåt beveget seg torsdag morgen opp mot grensen mot Israel i sjøen utenfor den nordlige delen av Gaza. Israel forbyr fiske så tett opp til landegrensen, som en del av den sikkerhetsmessig begrunnede sjøblokaden av Gaza. Et israelsk marineskip rykket ut for å pågripe de to fiskerne som var om bord i båten. Marinesoldatene avfyrte varselskudd mot fiskebåten, og en av fiskerne ble skadet. Soldatene tok ham med til sykehusbehandling før han vil bli avhørt av IDF.

Den andre fiskeren etterkom ordre om å snu tilbake til lovlig farvann med båten. Da han var kommet inn i lovlig fiskesone, begynte skyting fra strandlinjen i Gaza mot marineskipet, som befant seg om lag en km fra land. Marineskipet forflyttet seg bort fra området uten at skip eller mannskap kom til skade, ifølge Ynetnews.com.

Det skjer jevnlig at fiskere fra Gaza blir pågrepet av israelske styrker for å bryte sjøblokaden, men det hører til sjeldenhetene at de israelske styrkene blir beskutt slik som i dag. Ingen av terrorgruppene i Gaza har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart