Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hamas hengte tre personer som var anklaget for å samarbeide med Israel

Tre personer ble henrettet ved henging i Gaza. Dette bildet er fra en annen henrettelse. (Foto: Gaza Interior Ministry)
Bildet er fra en offentlig henrettelse på Gazastripen. (Foto: Gaza Interior Ministry)
Menneskerettighetsgruppe kaller henrettelsene til terrorgruppen på Gazastripen avskyelig.

Tre personer er blitt henrettet ved henging av terrorgruppen Hamas etter anklager om at de samarbeidet med israelsk etterretningstjeneste. Det forteller innenriks- og sikkerhetsdepartementet på den Hamas-kontrollerte Gazastripen i en pressemelding. Mennene ble hengt inne på området til en politistasjon på Gaza.

– Disse henrettelsene viser at Hamas og IS har ulike navn, men samme praksis, sier generalmajor Yoav Mordechai, som leder det israelske administrasjonsorganet for offentlig samarbeid med palestinerne på Vestbredden og i Gaza (COGAT).

Hamas har drevet en intens jakt etter mistenkte Israel-kollaboratører etter at deres terrorsjef Mazen Faqha ble skutt og drept i sin egen garasje fredag 24. mars. Terrorgruppen anklager Israel for å stå bak drapet, selv om det ikke er bekreftet av israelske myndigheter. Likevel skal ikke de tre som ble henrettet være involvert i drapet på Faqha, ifølge departementet. Det skriver avisen Times of Israel.

De drepte skal ha vært 32, 42 og 55 år gamle og var anklaget for å gi informasjon til Israel om oppholdsstedet til Hamas-medlemmer og om militære anlegg. Informasjonen skal ifølge anklagen ha ført til at flere Hamas-krigere ble drept av israelske styrker.

Siden Hamas tok kontrollen over Gazastripen i 2007 er 96 personer blitt dømt til døden. Ifølge NRK har minst 25 av dødsdommene blitt fullbyrdet siden 2007. I henhold til palestinske lover er det dødsstraff for å samarbeide med Israel, for drap og narkotikakriminalitet. Likevel har ingen blitt henrettet på Vestbredden siden 2002.

Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch kaller drapene avskyelige.

– Disse stygge henrettelsene viser Hamas-myndighetenes svakhet, og ikke styrke. Hamas vil aldri oppnå sann sikkerhet og stabilitet gjennom å skyte folk eller henge dem i galgen, men gjennom å respektere internasjonale normer og rettssikkerhet, sier Sarah Leah Whitson, direktør for HRWs Midtøsten-avdeling, i en uttalelse.

En person fraktes bort for en offentlig henrettelse i Gaza i 2014. (Foto: Skjermdump YouTube)
En person fraktes bort for en offentlig henrettelse i Gaza i 2014. (Foto: Skjermdump YouTube)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart