Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Strømlinjer fra Israel til de palestinskkontrollerte områdene. (Illustrasjonsfoto: Israelandstuff.com)
Strømlinjer fra Israel til de palestinskkontrollerte områdene. (Illustrasjonsfoto: Israelandstuff.com)

Israel øker strømforsyningen til Gaza

Palestinske selvstyremyndigheter vil betale regningene igjen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Mandag 8. januar økte Israel strømforsyningen til Gazastripen til maksimal kapasitet, etter et halvt år med redusert kapasitet, skriver Times of Israel.

Det var Israels energiminister Yuval Steinitz som søndag ga Israel Electric Corporation beskjed om å øke strømforsyningen. Siden juni 2017 har den vært redusert med 40 prosent etter at palestinske selvstyremyndigheter sluttet å betale regningene for strømleveranser til Gazastripen.

Palestinernes president Mahmoud Abbas ville bruke strøm som pressmiddel mot rivalene i Hamas. Nå har de to palestinske fraksjonene, Fatah og Hamas, inngått en ny samarbeidsavtale og strømregningene skal igjen betales av PA.

Det er gode nyheter for befolkningen på den palestinske enklaven, som nå får mellom seks og åtte timer med strøm hver dag. Siden juni i fjor har befolkningen bare hatt tilgang på strøm mellom to og fire timer daglig. Enkelte beboere på Gazastripen har hatt bedre tilgang på strøm enn andre.

Strømmangelen har blant annet gått ut over vannbehandling og helsevesenet, og den har skapt stor frustrasjon blant sivilbefolkningen.

Familiene til to avdøde israelske soldater er misfornøyd med avgjørelsen. De mener Israel ikke burde øke strømforsyningen til Gazastripen før Hamas frigir levningene av deres kjære. Likene blir fortsatt holdt fanget av Hamas.

– Den israelske regjeringen, ledet av statsminister Benjamin Netanyahu, valgte nok en gang å overgi seg til Hamas, sier familien til den avdøde soldaten Oron Shaul i en uttalelse gjengitt i Times of Israel.

Israel hjelper også palestinerne på Vestbredden med bedre strømforsyning.

Frukt- og grønnsaksmarked i Gaza. (Illustrasjonsfoto: Proisraeli / Flickr.com)
Nå får innbyggerne på Gazastripen mer strøm. (Illustrasjonsfoto: Proisraeli / Flickr.com)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart