Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Store protester langs Gaza-grensen

Nesten 20.000 palestinere har samlet seg langs grensen mellom Gazastripen og Israel. (Foto: Skjermdump)
Mellom 20.000 og 30.000 palestinere har samlet seg ved grensen ved protestene. (Foto: Skjermdump)
Flere personer skal være drept og flere hundre skadet.

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Fjorten palestinere skal være drept og flere hundre skadet i forbindelse med opptøyer ved grensen mellom Israel og Gazastripen, skriver Times of Israel.

Det israelske forsvaret sier de har skutt mot personer som har satt israelske liv i fare, forsøkt å ødelegge grensegjerdet eller forsøkt å krysse grensen. Flere av de drepte skal være væpnede Hamas-soldater. De israelske soldatene skal ha også ha blitt beskutt av de militante islamistene.

De fleste av de sårede er lettere skadet etter inhalering av tåregass. Tallene på sårede og drepte kommer fra de Hamas-drevne helsemyndighetene.

Ifølge det israelske forsvaret har 30.000 palestinere samlet seg ved grensen for å ta del i Den store tilbakevendings-marsjen, som blir arrangert av terrorgruppen Hamas. Demonstrantene krever at palestinske flyktninger skal få vende tilbake til Israel. Protestene skal etter planen vare fram til 15. mai.

Demonstrantene har blant annet kastet brennende dekk, steiner og molotov-cocktails mot de israelske styrkene som beskytter den israelske grensen. Det skal være demonstrasjoner ved flere steder langs Gaza-grensen.

Israelske styrker har tatt i bruk tåregass, gummikuler og i enkelte tilfeller skarp ammunisjon for å hindre mennesker i å krysse grensen ulovlig.

Hamas skal også ha risikert livet til små barn i forbindelse med protestene. En sju år gammel jente ble sendt av Hamas til den israelske grensen. Hun ble reddet av israelske soldater og returnert til foreldrene, skriver Jerusalem Post.

Den siste uken har det vært flere tilfeller hvor terrorister fra Gazastripen har infiltrert Israel. Et av de mest alvorlige tilfellene skjedde tirsdag. Da klarte tre palestinere å infiltrere Israel bevæpnet med kniver og håndgranater.

Se direktesending fra protestene langs Gaza-grensen her;


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart