Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Minst ti av de drepte var terrorister

Det var ingen fredelig demonstrasjon langs Gaza-grensen.

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet forteller at minst ti av de drepte i fredagens opptøyer langs Gaza-stripen var kjente militante islamister som tidligere har vært involvert i terrorisme, skriver Times of Israel.

Det israelske forsvaret har publisert navn på mennene og hvilken posisjon de har hatt i de ulike terrororganisasjonene på Gazastripen.

Hamas har erkjent at minst fem av deres soldater ble drept. Også flere andre terrororganisasjoner var aktive i de voldelige opptøyene fredag.

16 personer ble drept og over 1000 ble skadet, ifølge det Hamas-drevne helsevesenet på Gazastripen. Det israelske forsvaret mener antallet sårede er sterkt overdrevet. De sier de drepte var involvert i voldelige aktiviteter.

Det ble kastet steiner, brannbomber og brennende dekk mot de israelske soldatene som vokter grensen. Ved ett tilfelle ble de også beskutt.

Etter planen skal protestene pågå fram til 15. mai. Hamas-toppen Yahya Sinwar sier demonstrasjonene vil fortsatte fram til de har klart å rive ned den israelske grensen. Lørdag skal 25 personer ha blitt skadet i nye opptøyer ved grensen mellom Gazastripen og Israel.

Den siste uken har det vært flere tilfeller hvor terrorister fra Gazastripen har infiltrert Israel. Et av de mest alvorlige tilfellene skjedde tirsdag. Da klarte tre palestinere å infiltrere Israel bevæpnet med kniver og håndgranater.

Fem av de drepte var soldater i den islamistiske terrorgruppen Hamas.
Fem av de drepte var soldater i den islamistiske terrorgruppen Hamas. Flere var aktive i andre palestinske terrorgrupper.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart