Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

To personer bevæpnet med kniv og håndgranat klarte å infiltrere Israel fra Gazastripen. (Foto: Mark Nakasone/Flickr)
To personer bevæpnet med kniv og håndgranat klarte å infiltrere Israel fra Gazastripen. (Foto: Mark Nakasone/Flickr)

Infiltrerte Israel fra Gazastripen

To bevæpnede palestinere ble pågrepet etter å ha infiltrert Israel.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israelske soldater pågrep tirsdag morgen to palestinske menn som hadde infiltrert Israel fra den sørlige Gazastripen. Mennene var bevæpnet med en håndgranat og en kniv da de ble pågrepet, skriver Times of Israel.

De to mennene skal ha blitt pågrepet kort tid etter at de hadde klart å komme seg forbi grensegjerdet og inn på israelsk territorium. De ble overført til sikkerhetstjenesten Shin Bet for avhør, ifølge forsvaret.

Fra grensegjerdet som skiller Gazastripen og Israel er det bare noen få minutters gange til israelsk sivilbefolkning. Derfor er sikkerheten langs grensegjerdet i høyeste beredskap etter flere infiltreringer de siste ukene.

I tillegg har opp mot 30.000 palestinere protestert langs grensen flere fredager på rad. De har også forsøkt å passere grensegjerdet eller ødelegge det. I tillegg har det vært sendt drager med brennende innhold over grensen for å sette fyr på landbruksområdene på den israelske siden av grensen.

Også mandag var det en infiltrasjon fra Gazastripen og inn i Israel. Da ble fire menn pågrepet av israelske styrker. Disse var derimot ubevæpnet.

Den mest alvorlige hendelsen skjedde 27. mars. Da kom fire bevæpnede palestinere nesten 20 kilometer inn i Israel før de ble oppdaget og arrestert.

Etterforskningen av saken viste senere at de fire ikke hadde planer om å utføre terrorangrep. De ønsket derimot å bli arrestert. Det har vært flere tilfeller hvor palestinere på Gazastripen har infiltrert Israel i håp om å bli arrestert. De foretrekker et liv i israelsk fengsel framfor regimet til Hamas.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart