Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Iron Dome tilintetgjør her terrorraketter fra Hamas over Ashkelon, lørdag 12. juli 2014. (Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs, flickr.com)
Iron Dome tilintetgjør her raketter over Ashkelon, lørdag 12. juli 2014. (Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs, flickr.com)

Over 70 granater og raketter skutt mot Israel

Flere personer er skadet i det alvorligste angrepet på flere år.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Gjennom hele dagen tirsdag 29. mai har militante islamister avfyrt over 70 raketter og granater mot Israel fra Gazastripen, skriver Times of Israel.

– Dette ligger i hendene til Hamas. Det er de som avgjør hvordan dette vil utvikle seg. Vi ønsker ikke denne situasjonen. Vi ba ikke om å bli angrepet med en rekke raketter, men vi vil forsvare den israelske sivilbefolkning, sier Jonathan Conricus, talsmann for det israelske forsvaret.

Det hele startet tirsdag morgen, da nærmere 30 granater ble avfyrt mot Israel. Flere av granatene ble stoppet av rakettforsvaret Iron Dome, men ikke alle. Flere eksploderte i bebodde områder. En granat eksploderte på lekeplassen til en barnehage, bare en time før den var full av barn. En annen granat eksploderte i nærheten av en person som ble fraktet til sykehus med splintskader i skulderen.

Rakettalarmen fortsatte å ule gjennom hele dagen i byer og tettsteder i det sørlige Israel. Tre israelske soldater ble skadet av splinter fra en rakett som landet i nærheten av grensen. En av soldatene ble moderat skadet, mens de to andre ble lettere skadet.

I byen Sderot, som ligger nærme Gazastripen, ble tre personer fraktet til sykehus. To personer ble skadet i forbindelse med at de flyktet til et bomberom. Beboerne i Sderot har bare 15 sekunder på seg til å komme i sikkerhet når alarmen går. En annen behandles på sykehus for sjokkskader.

Alarmen gikk også i kystbyen Ashkelon med nesten 150.000 innbyggere. Rakettforsvaret Iron Dome skjøt ned to raketter som var på vei mot byen.

Tirsdagens angrep på Israel er det største siden Gaza-krigen i 2014. Israels etterretningsminister Yisrael Katz sier en ny krig er nærmere enn på lenge.

– Ikke siden Operation Protective Edge [Gaza-krigen i 2014] har vi vært så på terskelen til krig. Vi ønsker det ikke, og den andre siden ønsker det heller ikke, men vi har våre røde linjer, sier Katz om den spente situasjonen.

Israel har svart på angrepene med å bombe en rekke militære mål på Gazastripen. Det israelske forsvaret skal også ha ødelagt en av Hamas’ terrorunneler. Den var gravd hele 900 meter inn på israelsk territorium.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart