Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Over 70 granater og raketter skutt mot Israel

Iron Dome tilintetgjør her terrorraketter fra Hamas over Ashkelon, lørdag 12. juli 2014. (Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs, flickr.com)
Iron Dome tilintetgjør her raketter over Ashkelon, lørdag 12. juli 2014. (Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs, flickr.com)
Flere personer er skadet i det alvorligste angrepet på flere år.

Gjennom hele dagen tirsdag 29. mai har militante islamister avfyrt over 70 raketter og granater mot Israel fra Gazastripen, skriver Times of Israel.

– Dette ligger i hendene til Hamas. Det er de som avgjør hvordan dette vil utvikle seg. Vi ønsker ikke denne situasjonen. Vi ba ikke om å bli angrepet med en rekke raketter, men vi vil forsvare den israelske sivilbefolkning, sier Jonathan Conricus, talsmann for det israelske forsvaret.

Det hele startet tirsdag morgen, da nærmere 30 granater ble avfyrt mot Israel. Flere av granatene ble stoppet av rakettforsvaret Iron Dome, men ikke alle. Flere eksploderte i bebodde områder. En granat eksploderte på lekeplassen til en barnehage, bare en time før den var full av barn. En annen granat eksploderte i nærheten av en person som ble fraktet til sykehus med splintskader i skulderen.

Rakettalarmen fortsatte å ule gjennom hele dagen i byer og tettsteder i det sørlige Israel. Tre israelske soldater ble skadet av splinter fra en rakett som landet i nærheten av grensen. En av soldatene ble moderat skadet, mens de to andre ble lettere skadet.

I byen Sderot, som ligger nærme Gazastripen, ble tre personer fraktet til sykehus. To personer ble skadet i forbindelse med at de flyktet til et bomberom. Beboerne i Sderot har bare 15 sekunder på seg til å komme i sikkerhet når alarmen går. En annen behandles på sykehus for sjokkskader.

Alarmen gikk også i kystbyen Ashkelon med nesten 150.000 innbyggere. Rakettforsvaret Iron Dome skjøt ned to raketter som var på vei mot byen.

Tirsdagens angrep på Israel er det største siden Gaza-krigen i 2014. Israels etterretningsminister Yisrael Katz sier en ny krig er nærmere enn på lenge.

– Ikke siden Operation Protective Edge [Gaza-krigen i 2014] har vi vært så på terskelen til krig. Vi ønsker det ikke, og den andre siden ønsker det heller ikke, men vi har våre røde linjer, sier Katz om den spente situasjonen.

Israel har svart på angrepene med å bombe en rekke militære mål på Gazastripen. Det israelske forsvaret skal også ha ødelagt en av Hamas’ terrorunneler. Den var gravd hele 900 meter inn på israelsk territorium.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart