Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas skal ha gått med på å stanse branndragene

Hamas skal ha gått med på å hindre at palestinere sender slike branndrager fra Gazastripen. (Foto: Facebook)
Hamas skal ha gått med på å hindre at palestinere sender slike branndrager fra Gazastripen. (Foto: Facebook)
Ifølge palestinske kilder vil Hamas i løpet av de neste dagene få en slutt på branndragene som har brent ned 30 kvadratkilometer land i Israel.

Times of Israel skriver i dag, med den palestinske dagsavisen Al-Quds som kilde, at Hamas skal ha gått med på å stanse branndragene som sendes fra Gazastripen til Israel.

I løpet av de neste dagene vil antallet bli redusert gradvis, skriver Al-Quds, som har fått informasjonen fra «godt informerte palestinske kilder.»

Ifølge kildene skal ledelsen i Hamas ha bestemt å aksjonere mot palestinerne som sender ut dragene for å «forhindre at Gaza dras inn i krig,» og at angrepene kan være helt avsluttet i løpet av neste uke.

Meldingen i Al-Quds nevnte ikke spesifikt de brennende ballongene som også har forårsaket betydelig skade i det sørlige Israel.

Heliumballonger frakter brannbomber. (Skjermbilde fra Kan)
Heliumballonger frakter brannbomber til Israel. (Skjermbilde fra tv-kanalen Kan)

Times of Israel rapporterte i en artikkel publisert tirsdag 17. juli at IDF skal ha fått ordre fra regjeringen om å forberede en større militær operasjon for å gjenerobre Gazastripen dersom brannterroren ikke stanses innen fredag denne uken. Avisen oppgir et nyhetsinnslag i Channel 10 som kilde.

Ifølge nye tall fra det israelske Strategidepartementet skal palestinere på Gazastripen ha gjennomført over 900 angrep med brennende drager og ballonger siden 30. mars. Totalt har 30 kvadratkilometer israelsk land blitt flammenes rov.

En israelsk brannmann forsøker å slokke flammene. (Foto: Ofer Levy/Facebook)
En israelsk brannmann forsøker å slokke flammene. (Foto: Ofer Levy/Facebook)

Noen av ballongene har også vært utstyrt med eksplosiver. Times of Israel meldte onsdag 20. juni at tre slike dødelige samlinger ballonger sendt opp fra Gazastripen hadde landet på en trampoline, i et tre og på et jorde i Israel.

Moren til den 7 år gamle jenta som vanligvis bruker trampolinen kunne fortelle at datteren nå vet at «ballonger som vi ikke gjenkjenner, er mistenkelige.»

Denne klyngen av ballonger og kondomer fraktet eksplosiver. (Foto: Eshkol Security)
To kondomer og én ballong fraktet en liten bombe fra Gaza til Israel 20. juni. (Foto: Eshkol Security)

Kildene hevder også at flere parter, inkludert Egypt, skal ha gitt klar beskjed til Hamas om at branndragene må stanses «for å unngå at Israel får et påskudd til å innlede et stort militært angrep.»

Lederne i Hamas har de siste årene sagt at de ikke ønsker krig med Israel, men likevel har de erklært at den militære fløyen av Hamas er klar til kamp.

Den israelske regjeringen og militæret har den siste tiden blitt møtt med stadig sterkere krav om å svare mye hardere på brannterroren, særlig fra lokalbefolkningen rundt Gazastripen. Hittil har IDF bare skutt varselskudd i nærheten av palestinerne som sender opp dragene og ballongene.

Israelske beduiner deltar i en militærøvelse. (Illustrasjon: IDF, flickr.com)
Israelske beduiner deltar i en militærøvelse. (Illustrasjon: IDF, flickr.com)

Som en reaksjon på brannterroren fra palestinerne erklærte det israelske forsvarsdepartementet mandag 16. juli at det ikke vil bli levert drivstoff til Gazastripen gjennom grensestasjonen Kerem Shalom fra tirsdag til søndag denne uken. Mat og medisiner vil fortsatt bli levert.

Ifølge erklæringen muliggjør, oppmuntrer og deltar Hamas, terrorgruppen som styrer Gazastripen, sendingen av de brennende innretningene.

Forsvarsdepartementet har også bestemt at palestinske fiskebåter maksimalt vil kunne seile tre nautiske mil (ca. 5,5 kilometer) fra land, skriver Yedioth Ahronoth. Hittil har grensen vært seks nautiske mil (ca. 11 kilometer).

De nye restriksjonene kommer i tillegg til de som ble vedtatt i forrige uke. Da ble all eksport av produkter fra Gaza stanset. Det samme ble importen av de fleste andre varene.

Palestinske fiskere har tidligere blitt oppdaget og arrestert under forsøk på å smugle våpen og krigsmateriell til Hamas.

Tre menn fra Gaza ble i januar 2015 arrestert etter å ha forsøkt å smugle flytende glassfiber for produksjon av raketter (Illustrasjonsfoto: IDF)
Tre fiskere fra Gaza ble i januar 2015 arrestert av Israels marine etter å ha forsøkt å smugle flytende glassfiber til produksjon av raketter. (Foto: IDF)

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart