Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Lastebiler med varer på vei inn i Gaza ved grenseovergangen Kerem Shalom. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Lastebiler med varer på vei inn i Gaza ved grenseovergangen Kerem Shalom. (Illustrasjonsfoto: IDF)

FN: – Israel slipper inn 283 vogntog til Gaza DAGLIG

Ikke la deg lure av propagandaen om Gaza-blokaden. Det strømmer inn med varer til Gaza gjennom israelske grensestasjoner.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

I disse dager hører du mye om blokaden av Gaza-stripen.

Blokaden av Gaza er først og fremst en sjøblokade. Den ble erklært lovlig i en FN-rapport allerede i 2011Å heve den lovlige sjøblokaden av Gaza vil sette både israelske og palestinske liv i fareForestillingen om en blokade ved grensen til Israel er en myte. Til og med Hamas-leder Ismail Haniyeh sa allerede i 2012 at blokaden var over.

Ved grensestasjonene mellom Israel og Gaza er det ingen generell blokade. Der er det grensekontroll med restriksjoner på innførsel og utførsel av visse produktgrupper. Det er ingen restriksjoner på innførsel av mat og medisiner. Det er imidlertid forbudt å innføre våpen til Gaza, og det er ilagt begrensninger på 34 spesifiserte produktgrupper som ofte er i bruk av terrororganisasjonene – for eksempel til rakettproduksjon og utbygging av terrortunneler. Her kan du lese de israelske myndighetenes komplette liste over slike produkter. Alle produkter som ikke står på listen, slippes inn i Gaza uten hindring.

Hvis FN ga deg tall for hvor store leveransene til Gaza fra Israel var, ville du da tro på dem?

I første halvår, opplyser OCHA, gikk det 51.260 vogntog fra Israel inn på Gaza. Det tilsvarer 283 vogntog hver dag, og et mye høyere antall lastebiler hvis det blir fordelt på antall arbeidsdager.

Hvorfor må Israel ha en effektiv sjøblokade av Gaza-stripen? For å hindre at Hamas-regimet fritt og ukontrollert kan motta våpenleveranser sjøveien.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart