Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dette gjerdet skal forhindre at terrorister kommer inn i Israel

Israel bygger et seks meter høyt gjerde langs Gaza-grensen for å holde terroristene ute. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Israel bygger et seks meter høyt gjerde langs Gaza-grensen for å holde terroristene ute. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Israel bruker sju milliarder kroner på en ny sikkerhetsbarriere.

Det israelske forsvarsdepartementet har begynt den siste fasen i byggingen av et seks meter høyt galvanisert stålgjerde på grensen mot Gazastripen. Barrieren vil strekke seg 65 kilometer rundt den palestinske enklaven og er plassert på toppen av en underjordisk betongbarriere, som skal forhindre terrortuneller fra Gazastripen og inn i Israel, skriver Times of Israel.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier den nye sikkerhetsbarrieren er nødvendig «for å forhindre at terrorister skal infiltrere vårt territorium».

Det nye gjerdet vil bli koblet sammen med barrieren som nylig ble bygget i Middelhavet, for å forhindre at terrorister kan komme inn i Israel via havet. Hele barrieren er ventet å stå ferdig ved utgangen av 2019, ifølge forsvaret.

– Torsdag begynte vi på de siste komponentene av grensegjerdet mot Gazastripen. Denne barrieren er unik og designet spesielt for å beskytte mot trusselen fra Gazastripen. Dette er en overlegen løsning for å forhindre infiltrasjon inn på israelsk territorium, sier prosjektleder Eran Ofir.

Prislappen er sju milliarder kroner. Hver kilometer av den underjordiske delen av barrieren koster nesten 100 millioner kroner. Den øverste delen er betydelige billigere, med en prislapp på 3,5 millioner kroner per kilometer.

Det nye grensegjerdet bygges på israelsk territorium, noen titalls meter fra det nåværende gjerdet, som er lavere og langt enklere å passere. Det har de siste årene vært flere tilfeller hvor personer har klart å passere grensen. I 2014 ble elleve israelske soldater drept i bakholdsangrep, etter at terrorister fra Gazastripen klarte å infiltrere Israel gjennom de underjordiske tunellene.

Den underjordiske delen av barrieren skal forhindre slike terrortunneler inn på israelsk territorium. (Foto: Bjarte Bjellås)
Den underjordiske delen av barrieren skal forhindre slike terrortunneler inn på israelsk territorium. (Foto: Bjarte Bjellås)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart