Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israelske medier publiserte fredag en video som viser at to israelske soldater blir fraktet i sikkerhet etter å ha blitt skutt. (Foto: Skjermdump Kanal 13)
Israelske medier publiserte fredag en video som viser at to israelske soldater blir fraktet i sikkerhet etter å ha blitt skutt. (Foto: Skjermdump Kanal 13)

To soldater skutt ved Gaza-grensen

Soldatene ble skutt under de ukentlige opptøyene langs grensen.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

To israelske soldater ble skadet da det ble skutt mot dem under de ukentlige protestene langs Gaza-grensen fredag. En soldat ble moderat skadet og en kvinnelig soldat lettere skadet. Begge ble fraktet med helikopter til sykehuset i Beersheba for videre behandling, skriver Times of Israel.

Det israelske forsvaret svarte på angrepet med å angripe et Hamas-mål på Gazastripen. To palestinere ble drept i angrepet, ifølge palestinske kilder.

Hendelsen er en alvorlig opptrapping i konflikten. I over et år har tusenvis av palestinere protestert langs grensen mot Israel hver fredag. Protestene har ofte utviklet seg til voldelige opptøyer hvor målet er å krysse grensen og infiltrere Israel. Flere personer skal ha forsøkt å krysse grensen fredag. En person, som var i besittelse av en kniv, ble stanset etter at han hadde klart å komme seg forbi grensegjerdet og inn i Israel.

Det har de siste ukene og månedene vært rolig i det sørlige Israel, men denne uken har konflikten blusset opp igjen. Tidligere i uken ble det skutt to raketter mot det sørlige Israel fra Gaza. Rakettene gjorde ingen skader.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart