Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To soldater skutt ved Gaza-grensen

Israelske medier publiserte fredag en video som viser at to israelske soldater blir fraktet i sikkerhet etter å ha blitt skutt. (Foto: Skjermdump Kanal 13)
Israelske medier publiserte fredag en video som viser at to israelske soldater blir fraktet i sikkerhet etter å ha blitt skutt. (Foto: Skjermdump Kanal 13)
Soldatene ble skutt under de ukentlige opptøyene langs grensen.

To israelske soldater ble skadet da det ble skutt mot dem under de ukentlige protestene langs Gaza-grensen fredag. En soldat ble moderat skadet og en kvinnelig soldat lettere skadet. Begge ble fraktet med helikopter til sykehuset i Beersheba for videre behandling, skriver Times of Israel.

Det israelske forsvaret svarte på angrepet med å angripe et Hamas-mål på Gazastripen. To palestinere ble drept i angrepet, ifølge palestinske kilder.

Hendelsen er en alvorlig opptrapping i konflikten. I over et år har tusenvis av palestinere protestert langs grensen mot Israel hver fredag. Protestene har ofte utviklet seg til voldelige opptøyer hvor målet er å krysse grensen og infiltrere Israel. Flere personer skal ha forsøkt å krysse grensen fredag. En person, som var i besittelse av en kniv, ble stanset etter at han hadde klart å komme seg forbi grensegjerdet og inn i Israel.

Det har de siste ukene og månedene vært rolig i det sørlige Israel, men denne uken har konflikten blusset opp igjen. Tidligere i uken ble det skutt to raketter mot det sørlige Israel fra Gaza. Rakettene gjorde ingen skader.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart