Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

To soldater skutt ved Gaza-grensen

Israelske medier publiserte fredag en video som viser at to israelske soldater blir fraktet i sikkerhet etter å ha blitt skutt. (Foto: Skjermdump Kanal 13)
Israelske medier publiserte fredag en video som viser at to israelske soldater blir fraktet i sikkerhet etter å ha blitt skutt. (Foto: Skjermdump Kanal 13)
Soldatene ble skutt under de ukentlige opptøyene langs grensen.

To israelske soldater ble skadet da det ble skutt mot dem under de ukentlige protestene langs Gaza-grensen fredag. En soldat ble moderat skadet og en kvinnelig soldat lettere skadet. Begge ble fraktet med helikopter til sykehuset i Beersheba for videre behandling, skriver Times of Israel.

Det israelske forsvaret svarte på angrepet med å angripe et Hamas-mål på Gazastripen. To palestinere ble drept i angrepet, ifølge palestinske kilder.

Hendelsen er en alvorlig opptrapping i konflikten. I over et år har tusenvis av palestinere protestert langs grensen mot Israel hver fredag. Protestene har ofte utviklet seg til voldelige opptøyer hvor målet er å krysse grensen og infiltrere Israel. Flere personer skal ha forsøkt å krysse grensen fredag. En person, som var i besittelse av en kniv, ble stanset etter at han hadde klart å komme seg forbi grensegjerdet og inn i Israel.

Det har de siste ukene og månedene vært rolig i det sørlige Israel, men denne uken har konflikten blusset opp igjen. Tidligere i uken ble det skutt to raketter mot det sørlige Israel fra Gaza. Rakettene gjorde ingen skader.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart