Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel advarer Hamas mot forsøk på å forstyrre 75-årsmarkeringen av frigjøringen av Auschwitz-Birkenau

Hamas ruster opp på Gaza-stripen. Foto: Flickr/Creative Commons/Marsmet543.
Bildet viser Hamas-terrorister på Gazastripen som skyter raketter mot Israel. (Foto: Flickr/Creative Commons/Marsmet543)
IDF vil svare med stor styrke dersom Hamas angriper Israel i et forsøk på å sabotere Holocaust-markeringen i Jerusalem.

Israel har sendt tydelige advarsler til Hamas om at landet vil reagere kraftig mot ethvert forsøk på å avbryte eller forstyrre denne ukens Holocaust-markering i Jerusalem. Det rapporterte den israelske tv-kanalen Channel 13 på mandag, skriver Times of Israel.

Ifølge Channel 13 går advarslene ut på at det israelske forsvaret, IDF, ikke vil nøle med å angripe terrororganisasjonen på Gazastripen som svar på eventuelle provokasjoner, uansett om det vil bety et økt internasjonalt fokus.

Israelske tjenestemenn tror det er mulig at Hamas vil forsøke å sabotere markeringen av The Fifth World Holocaust Forum ved å øke ballong-angrepene mot israelsk bebyggelse eller ved å tillate at andre terrorgrupper på Gazastripen skyter raketter inn i Israel.

Denne klyngen av ballonger og kondomer fraktet eksplosiver. (Foto: Eshkol Security)
Denne klyngen av ballonger og kondomer fraktet eksplosiver fra Gazastripen og inn i det sørlige Israel. (Illustrasjon: Eshkol Security)

Tjenestemennene mener Hamas står bak strømmen av ballonger med eksplosiver som har blitt sendt inn i Israel de siste dagene. På mandag landet en samling ballonger med sprengstoff sendt fra Gazastripen i nærheten av den israelske hovedstaden. Det skjedde i et område ved den israelske byen Beit Shemesh, skriver Jerusalem Post. Sprengstoffet ble uskadeliggjort av bombeeksperter uten å gjøre skade på materiell eller personer.

I forkant av konferansen har IDF blant annet økt antallet Iron Dome antirakettsystemer i det sørlige Israel, meldte tv-kanalen.

Iron Dome. (Foto: IDF)
Et antirakettsystem av typen Iron Dome. (Foto: IDF)

Ifølge Times of Israel vil minst 47 statsledere, inkludert 26 presidenter, fire konger og fire statsministere være til stede på torsdag når 75-årsdagen for frigjøringen av konsentrasjons- og utryddelsesleiren Auschwitz-Birkenau blir markert i en seremoni ved Yad Vashem, minnesenteret for Holocaust i Jerusalem.

Ti tusen politifolk vil bli utkommandert for å beskytte gjestene i Jerusalem, og under transporten til og fra flyplassen. IDF har fått ansvaret for å beskytte utenlandske ledere som krysser inn til Vestbredden for å møte palestinske ledere.

Blant gjestene er Tysklands president Frank-Walter Steinmeier, britenes prins Charles, Frankrikes president Emmanuel Macron, Russlands president Vladimir Putin, USAs visepresident Mike Pence, Norges kronprins Haakon og Danmarks statsminister Mette Frederiksen.

Markeringen blir sendt direkte fra klokken 12:30 (norsk tid) torsdag 23. januar på nettsiden til Yad Vashem.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart