Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Skulle det bli mangel på respiratorer på Gaza, så tar vi bare Israels sine

Hamas-leder Yahya Sinwar krever at Israel sender respiratorer til Gazastripen. (Foto: Skjermdump YouTube)
Hamas-leder Yahya Sinwar krever at Israel leverer respiratorer til Gazastripen.

Leder av Hamas, Yahya Sinwar, truer med å «kutte luften til israelerne» hvis ikke Israel leverer respiratorer til Gazastripen, skriver avisen Israel Hayom.

– Hvis det ikke blir fraktet respiratorer til Gaza, så vil vi ta dem med makt fra Israel og hindre 6 millioner israelere i å puste, sa Sinwar i et intervju med den Hamas-tilknyttet TV-stasjonen Al-Aqsa TV.

Videre langet han ut mot forsvarsminister Naftali Bennet. Hamas-lederen sa forsvarsministeren burde lese kapittel 17 i Esekiels bok for å se «hva som venter deg og din skitne entitet». Esekiel 17 profeterer om undergang.

Forsvarsminister Bennett skal ha hintet om at israelsk hjelp til Gazastripen vil være avhengig av at Hamas returnerer levningene til to israelske soldater som døde i Gaza-krigen i 2014, i tillegg til to israelske sivile som holdes fanget av terrorgruppen. Hamas har i årevis nektet å utlevere levningene av soldatene for å bruke dem som et pressmiddel mot Israel. Familiene til de to soldatene har lenge kjempet for å få levningene deres hjem.

Levningene til IDF-soldatene Hadar Goldin (t.v.) og Oron Shaul holdes skjult av Hamas. (Foto: Private)
Levningene til IDF-soldatene Hadar Goldin (t.v.) og Oron Shaul holdes skjult av Hamas. (Foto: Private)

Sinwar sier i TV-intervjuet at Hamas kan være villige til å inngå en avtale om å slippe fri de to sivile israelerne og returnere levningene til de døde soldatene, men da krever han at Israels frigjør mange palestinske fanger.

Torsdag opplyste palestinske helsemyndigheter på Gaza at de trenger 100 respiratorer og 140 sykehussenger, i tillegg til annet medisinsk utstyr. De opplyste også om at de overvåket tilstanden til over 1800 gazanere, som har vært i karantene på 27 forskjellige lokaliteter. Så langt er det påvist 12 tilfeller av koronasmitte på Gazastripen. Alle skal ha vært på reise utenfor Gazastripen og ble satt i karantene da de ankom den palestinske enklaven.

Israel har tidligere bistått helsemyndighetene på Gazastripen med tilgang på testutstyr for å kunne avdekke koronaviruset. Drøyt 900 gazanere er testet.

I intervjuet forteller Hamas-sjefen at alle som kommer til Gazastripen fra utsiden vil øyeblikkelig bli plassert i karantene. Han mener Gaza er i en bedre posisjon til å forhindre smitte, siden det er få grenseoverganger.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart