Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Medisinstudent umenneskeliggjør israelere med usannhet

Skjermdump fra Bergens Tidende 17. april 2020.
MIFF anbefaler medisinstudenten å studere FN-statistikk.

Fredag 17. april har Bergens Tidende publisert et leserinnlegg av Christian Haugen, medisinstudent med lisens. «Det er direkte umenneskelig å ikke slippe til hjelp, slik Israel nå gjør,» skriver Haugen i ingressen. Gjennom hele innlegget gis det inntrykk av at Israel ikke tillater medisinsk utstyr og forsyninger inn til Gaza under koronapandemien. «Norge burde kreve at Israel slipper medisinske forsyninger og hjelp inn i Gaza,» lyder det.

Kanskje Haugen burde sjekke tallene til FNs koordinasjonskontor for humanitære saker i de palestinske områdene før han demoniserer israelerne som umenneskelige? På nettsiden ochaopt.org/data/crossings kan hvem som helst se at medisinske leveranser til Gaza gjennom israelske grensestasjoner var rekordhøye i mars 2020. De siste to årene har antall truck-leveranser med varer klassifisert som medisinske gjennomsnittlig ligget på omkring 75 i måneden. I mars måned økte det til 109 truck-leveranser, det høyeste nivået siden krigsmånedene i juli og august 2014.

Ifølge FN er kun 5 prosent av importen til Gaza gjennom israelske grensestasjoner humanitær, 95 prosent er klassifisert som kommersiell. Den dagen det er større behov for medisinsk utstyr på Gaza, er det både kapasitet og vilje på israelsk side til å slippe det gjennom.  Å lure BTs lesere til å tro noe annet, er bare et dårlig forsøk på å demonisere Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart