Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Soldater ved grensen mot Gaza gjør seg klare til å ødelegge terrortunnelen som gikk inn på israelsk territorium. (Foto: IDF)

Oppdaget ny terrortunnel fra Gaza

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Det israelske forsvaret har oppdaget en ny terrortunnel fra Gazastripen som gikk flere meter inn på israelsk territorium, skriver Times of Israel.

Det var den nye barrieren som nå monteres langs grensen mot Gaza, som oppdager vibrasjoner under bakken, som gjorde at tunnelen ble oppdaget.

– IDF er fast bestemt på å forsvare Israels suverenitet og sikkerheten til innbyggerne, og vil fortsette å handle mot terror – over og under bakken – over alt hvor det kreves, sier det israelske forsvaret i en uttalelse.

Israel har brukt sju milliarder kroner på å bygge en ny barriere mot Gaza, som går både over og under bakken. IDF-talsperson Hidai Zilberman sier den nye terrortunnelen ikke hadde passert den underjordiske barrieren. Tunnelen, som nå skal bli ødelagt, utgjorde derfor ingen akutt trussel.

Arbeidet med barrieren startet etter Gaza-krigen i 2014, hvor det israelske forsvaret ødela rundt 30 terrortunneler som gikk inn på israelsk territorium.

Terrortunnelen gikk flere meter inn på israelsk territorium, men hadde ikke passert den nye sikkerhetsbarrieren.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart