20.000 palestinere fra Gaza får lov til å krysse gjennom Erez-overgangen inn til Israel for å jobbe. (Foto: Mazur/Flickr)

3000 nye arbeidstillatelser til palestinere på Gazastripen

Nå får totalt 10.000 personer innreisetillatelse til Israel.

Israelske myndigheter har økt antallet arbeidstillatelser for palestinere på Gazastripen med 3000, som gjør at 10.000 gazanere nå får muligheten til å jobbe i Israel. Antallet har ikke vært så høyt siden før Hamas tok makten i 2007. Tiltaket skal dempe spenningen på den palestinske enklaven.

Da det begynte å gå rykter om at Israel skulle øke antallet arbeidstillatelser var det titusenvis av mennesker som møtte opp på kontoret til palestinske selvstyremyndigheter på Gaza i håp om få arbeidstillatelse. Ledigheten på Gazastripen er høy, i tillegg er lønningene i Israel langt høyere. En palestiner som arbeider i Israel tjener nok penger til å brødfø hele sin storfamilie.

Også i februar 2020 økte Israel antallet arbeidstillatelser, fra 5000 til 7000. Den gang var mange palestinere på Gaza svært fornøyde med avgjørelsen.

– Alle drømmer om å jobbe [i Israel], alle ønsker fred og ro og et godt liv, sa forretningsmannen Nahed Halees ved grenseovergangen Erez den gang.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart