Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

To Hamas-agenter pågrepet for spionasje i Israel

Hamas-spionene Hussein Biari (t.v) og Mahmoud Ahmad ble pågrepet i slutten av november 2021. (Foto: Shin Bet)
En israeler og en gazaner skal ha spionert inne i Israel for Hamas.

Sikkerhetstjenesten Shin Bet og det israelske politiet har pågrepet to Hamas-agenter som skal ha spionert inne på israelsk territorium. 

De to pågrepne er identifisert som Hussein Biari, en israelsk borger med familie på Gazastripen, og Mahmoud Ahma, en innbygger på Gazastripen med arbeidstillatelse i Israel. Begge ble pågrepet den 29. november 2021. Ifølge Shin Bet de ble rekruttert av et Hamas-nettverk som rekrutterer og håndterer spioner til spionasje i Israel, skriver avisen Jerusalem Post.

– Shin Bet tar enhver terror- og spionasjeaktivitet fra Gazastripen alvorlig og vil fortsette å jobbe sammen med det israelske politiet og forsvaret for å oppdage og forhindre enhver fiendtlig aktivitet, sier sikkerhetstjenesten.

Etterforskningen avdekket at de to møtte representanter fra Hamas inne på Gazastripen, hvor de ble utdelt ulike oppdrag og fikk opplæring i hvordan de skulle kunne holde kontakten med terrorgruppen hemmelig.

Ahmad ble rekruttert til spionnettverket i 2019 og har jobbet med å samle inn informasjon om hvor rakettforsvaret Iron Dome har vært utplassert over hele Israel. Han skal også ha fotografert israelske soldater i byen Ashkelon.

Biari har blitt med i nettverket i løpet av det siste året og skal ha samlet inn informasjon om militærbaser, israelske soldater og Iron Dome. Han skal også ha fått i oppdrag å prøve å få den arabiske befolkningen i Israel til å gjøre opprør, til å samle inn våpen og planlegge terrorangrep i Israel.

Shin Bet understreker at dette viser at Hamas utnytter grenseovergangen mellom Israel og Gazastripen til sine terroraktiviteter i Israel. Israel økte i oktober antallet arbeidstillatelser i Israel for palestinere på Gazastripen til 10.000, et rekordhøyt antall. Selv om dem som får arbeidstillatelse i Israel må gjennom grundige bakgrunnssjekker, forsøker Hamas å utnytte muligheten til å få dem til å gjennomføre terror eller spionasje mot Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart