Hamas-spionene Hussein Biari (t.v) og Mahmoud Ahmad ble pågrepet i slutten av november 2021. (Foto: Shin Bet)

To Hamas-agenter pågrepet for spionasje i Israel

En israeler og en gazaner skal ha spionert inne i Israel for Hamas.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Sikkerhetstjenesten Shin Bet og det israelske politiet har pågrepet to Hamas-agenter som skal ha spionert inne på israelsk territorium. 

De to pågrepne er identifisert som Hussein Biari, en israelsk borger med familie på Gazastripen, og Mahmoud Ahma, en innbygger på Gazastripen med arbeidstillatelse i Israel. Begge ble pågrepet den 29. november 2021. Ifølge Shin Bet de ble rekruttert av et Hamas-nettverk som rekrutterer og håndterer spioner til spionasje i Israel, skriver avisen Jerusalem Post.

– Shin Bet tar enhver terror- og spionasjeaktivitet fra Gazastripen alvorlig og vil fortsette å jobbe sammen med det israelske politiet og forsvaret for å oppdage og forhindre enhver fiendtlig aktivitet, sier sikkerhetstjenesten.

Etterforskningen avdekket at de to møtte representanter fra Hamas inne på Gazastripen, hvor de ble utdelt ulike oppdrag og fikk opplæring i hvordan de skulle kunne holde kontakten med terrorgruppen hemmelig.

Ahmad ble rekruttert til spionnettverket i 2019 og har jobbet med å samle inn informasjon om hvor rakettforsvaret Iron Dome har vært utplassert over hele Israel. Han skal også ha fotografert israelske soldater i byen Ashkelon.

Biari har blitt med i nettverket i løpet av det siste året og skal ha samlet inn informasjon om militærbaser, israelske soldater og Iron Dome. Han skal også ha fått i oppdrag å prøve å få den arabiske befolkningen i Israel til å gjøre opprør, til å samle inn våpen og planlegge terrorangrep i Israel.

Shin Bet understreker at dette viser at Hamas utnytter grenseovergangen mellom Israel og Gazastripen til sine terroraktiviteter i Israel. Israel økte i oktober antallet arbeidstillatelser i Israel for palestinere på Gazastripen til 10.000, et rekordhøyt antall. Selv om dem som får arbeidstillatelse i Israel må gjennom grundige bakgrunnssjekker, forsøker Hamas å utnytte muligheten til å få dem til å gjennomføre terror eller spionasje mot Israel.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart